Soylu'dan Emniyet'te yeni 'paralel yapı' iddiası: Bedeli çok ağır olacak, bütün hazırlıkları yaptık

Soylu, emniyet içerisinde yeni bir "paralel yapı" oluşturulmaya çalışıldığını iddia ederek "Murat Bakan bunların başında. Bedeli çok ağır olacak. Bütün hazırlıkları yaptık" dedi.

Soylu'dan Emniyet'te yeni 'paralel yapı' iddiası: Bedeli çok ağır olacak, bütün hazırlıkları yaptık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında, Emniyet’te yeni bir “paralel yapılanma” olduğunu öne sürüp CHP’li milletvekili Murat Bakan’ı hedef gösterdi.

Murat Bakan için “FETÖ’nün Türkiye’deki en temel aparatlarından bir tanesi” diyen Soylu, “Onların bir tek görevi vardır. Kamu otoritesini dağıtmak” diye konuştu.

Soylu, CHP’li Bakan’ı hedef aldığı sözlerinde “Emniyet içinde paralel bir yapı kurmaya çalışan anlayışın kendisidir. FETÖ’nün ikinci paralel yapısını kurmaya çalışıyor. Bütün sistem elimizde, tespit ettik. Çok derin bir ağ olduğunu söyleyebilirim. Birçoğunu açığa aldık, Murat Bakan bunların başında. Bedeli çok ağır olacak. Bütün hazırlıkları yaptık” ifadelerini kullandı.

Sözkonusu yapılanmada yer alanların “isim isim” belli olduğunu söyleyen Soylu, konuyla ilgili iç soruşturmaya devam ettiklerini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazıda, Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeline seçim günü oy kullanmalarının ardından birliklerinde hazır olarak beklemeleri yönünde talimat verdiğini belirtmiş ve daha önce hiç uygulanmayan bu önlemin neden alındığını sorgulamıştı.