Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: İstanbul inşallah en kısa zamanda kurtulacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinan Ateş cinayetinin faillerine ilişkin "1 kişimiz var. Onu da bulmaya çalışıyoruz" dedi. Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için de "İstanbul'un inşallah en kısa zamanda kurtulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: İstanbul inşallah en kısa zamanda kurtulacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisine yakın 24 TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ve cinayetinin failleri ilgili konuşan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Biz ne yaparsak yapalım bir yargı oluşturmak istiyor ve herkesi yargılamak istiyor. Devletin görevi bu işin failini bulup çıkarmaktır. Şu an olayın organize edeni, azmettireni, taşıyıcıları dahil olmak üzere bütün araştırma yapıldı. Tutuklanması gerekenler hakim kararıyla beraber tutuklandı. Özel bir ekiple beraber hala yürütülüyor. Ama onlar bir karar verecekler devletin polisi de savcısı da hakimi de onların verdiği karara uyacaklar! Onlar buradan bir siyasal sonuç oluşturmaya çalışacaklar. Yani şunu ifade etmek istiyorum. Bunun ortaya koyduğu süreç ve bu süreci, bu iddiaları, bu iftiraları ortaya koyanların tamamı meseleyi siyaset alanına çekmeye çalışıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Buradan sonuç da alınmaz. Sayın Bahçeli bugün net bir şekilde ifade etti. Organize suç örgütü ele başılarının peşinde takılan, onu bayraklaştıran bir muhalefetten bahsediyoruz.

Olayın failleriyle ilgili herhangi bir bilinmezlik sözkonusu değil. 1 kişimiz var. Onu da birçok yere baskın yaptık, bulmaya çalışıyoruz. Nasıl ötekisini bulup adalete teslim etmişsek bunu da bulacağız ve teslim edeceğiz. Bütün bu organizasyonu hadiseyi adaletin önüne koymuş olacağız.”

İBB VE İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Soylu, İBB’ye yönelik “terör” soruşturması ve Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınacağı iddialarına ilişkin konuşurken İmamoğlu için şunları söyledi:

*Bir insanın ağzına yalan yuva yapmışsa ben ne yapabilirim ki? Allah’tan korkmuyorsa, kuldan utanmıyorsa…

*Sana kim niye çöksün? Belediyeyi kanunlara göre idare et. Bir araştırma soruşturma yapılıyorsa onun da kendine ait müeyyideleri var

*Ben ömrümde bu kadar yalan üzerinden siyaset yapan adam görmedim. İstanbul bir bulaşıklıkla karşı karşıyadır. İnşallah en kısa zamanda kurtulacağına inanıyoruz.