Soylu'dan İstanbul itirafı: Aşamıyoruz, bütün taraflar oturmuş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimde Erdoğan'ın İstanbul'daki oylarının geride olmasını

Soylu'dan İstanbul itirafı: Aşamıyoruz, bütün taraflar oturmuş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel programında Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen’in sorularını yanıtladı.

Soylu’nun seçimle ilgili değerlendirmelerini açıkladığı sırada, İstanbul’da partisinin ve Erdoğan’ın oylarının neden düştüğünü anlattığı sırada “aşamıyoruz” itirafı dikkat çekti.

Soylu’nun o sözleri şöyle:

“Biz kendi kendimizi kandıran bir anlayışın sahibi değiliz. İstanbul seçimine 7 buçuk 8 puan önde girdik, son haftaya 1 puanda girdik, geri çeviremedik. Burada da belli bir noktaya kadar geldik. Aşmıyor, görüyoruz. Aşamıyoruz.  Çünkü bütün taraflar oturmuş. Ekstra bir şey yapmak lazım, zamana ihtiyaç vardı. İttifak oyu daha yüksek ama onun tamamını cumhurbaşkanlığına aktaramadık. Seçmen bir takım sorulara cevap arar. O kısma denk geldik. Ona cevap verebilecek zaman dilimimiz olmadı.”

İSTANBUL’DA ERDOĞAN DÜŞTÜ

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu %48,80; Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım %48,55 oy almış; yenilenen seçimlerde 23 Haziran’da bu oranlar %54,20 ve %44,98 olarak gerçekleşmişti.

14 Mayıs’ta ise henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu %48,55, Recep Tayyip Erdoğan %46,69 oy aldı.