Sputnik grevinde 20. gün: İlk günkü gibi kararlıyız

Sputnik çalışanları grevin 20. gününde Süzer Plaza önünde basın açıklaması gerçekleştirildi, "İlk günkü gibi kararlı, ilk günkü gibi inançlıyız" dedi.

Sputnik grevinde 20. gün: İlk günkü gibi kararlıyız

20 gün önce Sputnik çalışanı 24 gazeteci, Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi oldukları için işten atıldı. Sputnik işvereninin olumlu hiçbir adım atmadığı sürecin 20. gününde TGS ve işten atılan Sputnik çalışanları, Süzer Plaza önünde siyasi partilerin, sendikaların ve milletvekillerinin katıldığı basın açıklamalarını gerçekleştirdiler.

Gerçekleşen açıklamada basın açıklamasını TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş okudu. Sendika hakkı ve adil bir ücret talebi ile başlatılan grevin 20. gününde olduklarına vurgu yapan Durmuş, “İlk günkü gibi kararlı, ilk günkü gibi inançlıyız. Greve başlarken taleplerimiz çok açık ve yasal taleplerdi. Hukuksuz biçimde işten atılan üyelerimizin işlerine geri alınmaları ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıydı. 7 Ağustos’tan beri Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını tanımayanlara, kanunlarımızı hiçe sayanlara karşı sessiz kalanları anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu ülkeye isteyen patron gelip, kanunları istediği gibi eğip bükerek insanları çalıştırabiliyor mu” diye konuştu.

Gazete Manifesto olarak ulaştığımız gazeteci Harun Erözbağ, sürece ilişkin görüşlerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Grev alanında neşemiz çok yerinde. Sizin gibi basın mensuplarının, STK’lerin, siyasi partilerin ve birçok derneğin buraya gelmesi, bize “Sizler haklısınız, sadece anayasal hakkınızı kullanmak istiyorsunuz.” demeleri çok kıymetli. Evet 20. gündeyiz, belki süre daha da uzayabilir buna da hazırlıklıyız. Tek isteğimiz TGS ile birlikte Sputnik’e girmek ve emeklerimizin karşılığını biraz olsun alabilmek”.