Süleyman Soylu'dan HÜDA PAR açıklaması: Bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA PAR için, "Bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim" dedi.

Süleyman Soylu'dan HÜDA PAR açıklaması: Bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı’nı destekleyen, Hizbullah’la yakın olduğu bilinen HÜDA PAR için, “Bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim” dedi.

AKP milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Soylu, TV100 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA PAR’ın Hizbullah’la ilişkisi olduğu iddialarına yönelik soruya Soylu, “HÜDA PAR’da Hizbullah da dahil benim dönemim içerisinde biz bunlarla ilgili bir tek adım görmedim. HÜDA PAR’ın bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim. Tespit etmedim, tespit edersem yaparım zaten. Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü? Ya bırakın Allah’ını severseniz böyle tartışmaları. PKK’ya meşruiyet sağlamak için birilerinin ortaya çıkardığı şeyler” yanıtını verdi.