TKH: Enflasyon bahane yağma şahane!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimişek'in özelleştirme söylemleri sonrası bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Türkiye'nin kurtuluş rotası bellidir: Tüm ekonomik kaynaklar devletleştirilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

TKH: Enflasyon bahane yağma şahane!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimişek’in özelleştirme kapsamını genişleteceğini ilan etmesi sonrası bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Türkiye’nin ekonomisi kamu kaynaklarının ve emekçi halkın yarattıklarının satılması ile kurtulmaz. Bu anlayış, Osmanlı’daki Düyûn-ı Umûmiye anlayışıdır” denildi.

“Türkiye’nin kurtuluş rotası bellidir: Tüm ekonomik kaynaklar devletleştirilmelidir.” denilen açıklamada “Emekçilerin ve ülkenin kurtuluşu, AKP’nin özellleştirdikleri dahil tüm özelleştirmelerin sona erdirilmesinden geçer” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Enflasyon bahane yağma şahane

Bu yağmaya dur diyelim

AKP krizin faturasını emekçilere kesmeye devam ediyor. Yıllardır sürdürülen özelleştirme furyasında dağı taşı satan AKP, bir kez daha özelleştirme faslını genişletme kararı aldı.

Uluslararası sermayenin temsilcisi olarak AKP’nin atadığı “ekonomi komiseri”, “faizci” Mehmet Şimşek, köprülerin, otoyolların, HES’lerin de “satılacağını” ilan etti.

AKP söz konusu sermayenin çıkarları olunca, şaşırtmıyor. “Babalar gibi satarım”la başlayan özelleştirme furyasında sıra emekçilerin alınteri ile yapılan otoyol ve köprülere geldi. Deprem sonrası toplanan vergilerle yapılan çift yolların övünüsünü her yerde anlatan AKP, para bulmak için bu yolları dahi satma yoluna gitmektedir.

Türkiye’nin ekonomisi kamu kaynaklarının ve emekçi halkın yarattıklarının satılması ile kurtulmaz. Bu anlayış, Osmanlı’daki Düyûn-ı Umûmiye anlayışıdır.

Türkiye’nin kurtuluş rotası bellidir: Tüm ekonomik kaynaklar devletleştirilmelidir.

Emekçilerin ve ülkenin kurtuluşu, AKP’nin özellleştirdikleri dahil tüm özelleştirmelerin sona erdirilmesinden, bu kaynakların yeniden devletleştirilmesinden geçer.