TKH Gençliği: Bağımsız ve sosyalist bir Türkiye için "Deniz olunmalı" demeye devam ediyoruz

"Denizlerin idamından 51 yıl sonra ise bizler ısrarla insanca bir yaşam için, bağımsız ve sosyalist bir Türkiye için 'Deniz olunmalı!' demeye devam ediyoruz."

TKH Gençliği: Bağımsız ve sosyalist bir Türkiye için

TKH Gençliği, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamının 51 yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Bugün Denizleri sahiplenen fakat Türkiye’de bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesine ket vuranlara karşı sosyalist, komünist gençlerin Denizlerin mirasına sahip çıktığını ilan etmesinin, ülkemizin geleceği için büyük bir önem atfettiğini biliyoruz.” denildi.

“Bağımsız ve sosyalist Türkiye için Denizlerin yolunda yürümeye devam ediyoruz” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“6 Mayıs 1972 Deniz Gezmiş’in, Hüseyin İnan’ın, Yusuf Aslan’ın, tam bağımsız Türkiye, mücadelelerinden dolayı idam edildikleri gün. 12 Mart 1971 muhtırasının sonuçlarından, korku ve baskı rejiminin çıktılarından biri. Dönemin rejimi yükselen anti-emperyalizm, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinden duyduğu rahatsızlıkla beraber 3 fidana kıymış, ’68 gençliğini ve Türkiye’de gençlik hareketini sindirme politikalarını hayata geçirmiştir. Denizlerin idamı ise gençlik üzerinde bir korku yaratmamış, öfkelerinin daha fazla bilenmesine sebep olmuştur. Memleketin her toprağını yabancı sermayeye peşkeş çekenlere, emperyalizme göbekten bağlananlara, kamu kurumlarını, fabrikaları özelleştirenlere; eğitimde, sağlıkta kamucu politikaları terk edenlere karşı gençlik bir adım geri atmamış, Denizlerden aldığı mirası ileriye taşımak için mücadelesini büyütmüştür.

Denizlerin idamından 51 yıl sonra ise bizler ısrarla insanca bir yaşam için, bağımsız ve sosyalist bir Türkiye için “Deniz olunmalı!” demeye devam ediyoruz. 6 Mayısları bir anma günü değil, bu düzene ve temsilcilerine karşı sosyalizm bayrağının yükseltildiğinin ilan edildiği bir gün olarak görüyoruz. Bugün Denizleri sahiplenen fakat Türkiye’de bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesine ket vuranlara karşı sosyalist, komünist gençlerin Denizlerin mirasına sahip çıktığını ilan etmesinin, ülkemizin geleceği için büyük bir önem atfettiğini biliyoruz. Her 6 Mayıs’ta bağımsız ve sosyalist bir ülke mücadelemizi daha da büyütmemiz gerektiğinin bilinci ile bizleri öldüren bu düzene karşı öfkemizi körüklüyor, sosyalist Türkiye yolunda yürümeye devam ediyoruz.

“Denizlere sözümüz Sosyalist Türkiye!” diyerek TKH gençliği olarak 6 Mayıs’ta Ankara, İstanbul ve İzmir’de bir araya geliyor, tüm gençliği Denizlerin yolunda yürümeye, memlekete sahip çıkmaya çağırıyoruz!”