TKH Gençliği: Bize reva görülenlerle yetinmemek, bu düzenden hesap sormak bizim ellerimizdedir! 

TKH Gençliği geçtiğimiz gün Eskişehir Anadolu Üniversitesi merkez yemekhanesi önünde R.A. adlı öğrencinin intihar etmesi sonrası bir açıklama yayımladı.

TKH Gençliği: Bize reva görülenlerle yetinmemek, bu düzenden hesap sormak bizim ellerimizdedir! 

Geçtiğimiz gün Eskişehir Anadolu Üniversitesi merkez yemekhanesi önünde R.A. adlı öğrencinin intihar etmesi sonrası TKH Gençliği bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada “Geleceğimizi, hayallerimizi çalan bu düzenin adını da biliyoruz. Bugün Anadolu Üniversitesinden, dün İstanbul Üniversitesinden, bir tarikat yurdundan, bir iş kazasından ölüm ve intihar haberlerini aldığımız bu düzen, adlı adınca kapitalizmdir! ” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Dün Anadolu Üniversitesi öğrencisi, 21 yaşında bir sıra arkadaşımız hayatına son verdi. Üzerinde, borçları nedeniyle hayatına son verdiğine dair ibarelerin bulunduğu bir notun arkadaşımızın cebinden çıktığı iddia edildi. 

Bu iddiaların üzerine TKH Gençliği olarak bu olayın takipçisi olacağımız bilinmelidir.

Benzer olaylarla daha önce de karşı karşıya geldik. İnsan hayatını hiçe sayan bu düzen içerisinde bu iddiaların doğru olabilme ihtimalinin oldukça yüksek olması düzeni teşhir etmek için yeterlidir.

Bu intiharların hiçbirinin münferit olmadığını biliyoruz. Geleceğimizi, hayallerimizi çalan bu düzenin adını da biliyoruz. Bugün Anadolu Üniversitesinden, dün İstanbul Üniversitesinden, bir tarikat yurdundan, bir iş kazasından ölüm ve intihar haberlerini aldığımız bu düzen, adlı adınca kapitalizmdir! 

Bugün bir yanda düzenin her nimetinden faydalanan eşraf sürüsü dururken; bir yanda yiyeceği yemeği kısmak zorunda kalan, yurt ücretleri yüzünden tarikat yurtlarına mecbur bırakılan, kirasını ödeyemeyen, bir kitabı ve kalemi alırken dahi defalarca düşünmek zorunda kalan, okumak için çalışmak zorunda kalan, hayata tutunamayan, intihara sürüklenen bir üniversiteli gençlik duruyor. 

Onlar bu düzenin değirmeninden faydalanırken; biz geleceksizlik kaygısıyla boğuşuyor, işsizlikle karşı karşıya kalıyor, gericilik çemberiyle kuşatılıyor, yaşamlarımızdan oluyoruz. Bize bıraktıkları; açlıktan, sefaletten, krizden, gericilikten, yalancı vaatlerden başka bir şey değildir. 

Onlarca üniversite açarak göz boyayan; ama bir işsizler ordusu yaratan düzenin özü, emeğimizin sömürülmesi, hayatlarımızın çalınmasıdır. Kapitalizmin özü budur. 

Tüm bunlara rağmen bugün bir sıra arkadaşımızı dahi sürüp giden umutsuzluk çemberinden kurtarmak bizim ellerimizdedir. Bu düzeni teşhir etmek, üniversitelerimizi ticarethane gibi görenlerden kurtarmak, geleceğimizi yeniden kurmak, yeni bir düzeni kurmak bizim ellerimizdedir. Bize reva görülenlerle yetinmemek, bu düzenden hesap sormak bizim ellerimizdedir! 

Bir arkadaşımızı dahi kaybetmemek için, krizin faturasının artık bizlere kesilmemesi için, karanlığa teslim olmamak için bu sömürü düzenini karşımıza almaktan başka seçeneğimiz yoktur; çünkü bu düzene borçlu değil, bu düzenden alacaklıyız. 

Tüm sıra arkadaşlarımızı bizi yoksulluğa, intihara sürükleyen bu düzene karşı birlik olmaya, yaşamlarımızı çalanlardan hesap sormaya, geleceğimizi kendi ellerimize almaya çağırıyoruz!