TKH Gençliği'nden üniversitelerin kapatılmasına tepki

"Deprem felaketi karşısında hiçbir adım atamayan ve halk dayanışmasını dahi engellemeye çalışan iktidarın çözümsüzlüğü ortadadır. Deprem felaketinin faturasını emekçilere, depremzedelere, gençliğe kesmeye çalışan AKP’den ve sömürü düzeninden bu yıkımın hesabını soracağız!"

TKH Gençliği'nden üniversitelerin kapatılmasına tepki

TKH Gençliği üniversitelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Açıklamada “Ülkemizin deprem felaketiyle ve planlamada ki acziyet sebebiyle sarsıldığı bu dönemde sermayenin otellerine, konaklama merkezlerine dokunmayan, yüz binlerce boş daireyi depremzedelere açmayan AKP’nin, depremden etkilenen yurttaşları KYK yurtlarına yerleştirmek için üniversiteleri kapatması ve ailesi deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın KYK yurtlarından çıkartılması kabul edilemez.” denildi. “Üniversiteleri değil, çenenizi kapatın!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen iki büyük depremle sarsılan ülkemiz, merkezi planlama eksikliği ve denetimsizlik sebebiyle daha da büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. On binlerce yurttaşımızın hala enkaz altında olduğu ve can kaybının giderek arttığı bölgede iktidara karşı tepkiler büyürken halk memleketin her yerinden yaralarını sarmak ve ihtiyaçları karşılama için büyük bir dayanışma içerisinde. Yine rant, algı ve manipülasyon peşinde olan AKP’ninse fiyaskoları bitmiyor.

Yükseköğretim kurumlarında çevrimiçi eğitime geçildiği ve okulların yaza kadar kapalı olacağı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, bugün deprem bölgesinden duyuruldu. AKP’nin zaten beceremediği eğitimi gözden çıkarması şaşılacak bir şey olmamakla beraber bu kararın altında yatan siyasi hesaplar ve büyük korku göz ardı edilmemelidir.

Ülkemizin deprem felaketiyle ve planlamada ki acziyet sebebiyle sarsıldığı bu dönemde sermayenin otellerine, konaklama merkezlerine dokunmayan, yüz binlerce boş daireyi depremzedelere açmayan AKP’nin, depremden etkilenen yurttaşları KYK yurtlarına yerleştirmek için üniversiteleri kapatması ve ailesi deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın KYK yurtlarından çıkartılması kabul edilemez.

Depremden etkilenen yurttaşların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi ve yaraların el birliğiyle sarılması gerekmekte ancak AKP’nin attığı adımlar yaraları derinleştirmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Bakanları deprem bölgesinde yuhalanan AKP sınıfta kalmıştır! Ödeyeceği bedelin büyük olduğunun farkında olan AKP, daha enkazlar kalkmamışken siyasi hesaplara koyulmuş üniversiteleri ve üniversiteli gençliği “saf dışı” bırakmanın yolunu bulduğunu sanmıştır.

İktidarın yapamadığını halkımız örgütlediği dayanışmalar ile sağlamış, örgütlü ve bir arada olmanın önemini göstermiştir. Yalnızca yaraları sarmak için değil, bu acıların bir daha yaşanmaması için de dayanışma ve mücadeleyi büyütmek gerekmektedir.

AKP’nin attığını adım, gençliği yalnızlaştıracak ve özellikle deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın yaşadıkları travmanın etkisinden kurtulmasını zorlaştıracaktır.

Deprem felaketi karşısında hiçbir adım atamayan ve halk dayanışmasını dahi engellemeye çalışan iktidarın çözümsüzlüğü ortadadır. Deprem felaketinin faturasını emekçilere, depremzedelere, gençliğe kesmeye çalışan AKP’den ve sömürü düzeninden bu yıkımın hesabını soracağız!”