Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: Halk aç ve yoksul, Diyanet gösteriş peşinde!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Ağustos ayında 14 miyar TL ek bütçe alan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şimdi de altın varaklı Kur’an bastıracağı ortaya çıkması üzerine bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Zenginlerin ve patronların servetlerine servet kattıkları bu düzende, “Kel başa şimşir tarak” misali atılan bu adım Diyanet’in hangi sınıfın zihniyetinin ve kültürünün parçası olduğunu göstermektedir” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

2023 yılında 35 milyar TL’lik bütçesini harcayan ve Ağustos ayında 14 miyar TL ek bütçe alan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şimdi de altın varaklı Kur’an bastıracağı ortaya çıktı.

Ülkemizdeki emekçilerin, yoksulların, gençlerin ve emeklilerin durumu bellidir. Halkımız düşük ücretlerle çalışmaya ve açlığa talim etmekte, işsizlik herkesin kapısında beklemektedir.

İlkokul çocuklarının beslenme çantaları boştur, ülkemizde barınma ve konut sorunu zirve yapmıştır. Hayat pahalılığı almış başını gitmiştir.

Altın kaplamalı ve sıcakta renk değiştiren kapaklı Kur’an-ı Kerim baskısı için 23 milyon 206 bin 900 TL’lik ihale yapan Diyanet’in adalet anlayışı işte tam da bu örnekle ortaya çıkmıştır!

Zenginlerin ve patronların servetlerine servet kattıkları bu düzende, “Kel başa şimşir tarak” misali atılan bu adım Diyanet’in hangi sınıfın zihniyetinin ve kültürünün parçası olduğunu göstermektedir.

Türkiye’nin tarikatlara teslim edilmesinde payı olan, dinin siyasete alet edilmesinde aracı kuruma dönüşen, gerici vakıflara ve derneklere kaynak aktaran ve halkın milyonlarca lirasını gösteriş için harcayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın emekçilerin çıkarları ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Halkımız bu gerçeği görmelidir.

Reklam

Önceki Haberler

Lübnan’da ikinci saldırı: Çok sayıda kablosuz iletişim cihazı daha patladı!

Lübnan'ın birçok şehrinde Hizbullah'ın kullandığı telsizleri hedef aldığı düşünülen patlamalar meydana geldi. El telsizlerinin patlamasıyla…

18 Eylül 2024 17:40

İşçiye polis şiddeti yargıya taşındı

Sendikalı olma hakkını kullandıkları için işten atılan ve 62 gündür işe geri iadeleri için mücadele…

18 Eylül 2024 17:35

Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile AKP’li Galip Ensarioğlu aynı karede!

Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil zanlılarından Salim Güran ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip…

18 Eylül 2024 17:16

Erdoğan’dan Anayasa çıkışı: Bizim açımızdan bir tartışma yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan…

18 Eylül 2024 16:03

Bir ABD’li gözaltına alındı: Maduro’ya karşı suikast iddiası!

Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı suikast planı yaptığı iddiasıyla, bir ABD vatandaşı daha gözaltına…

18 Eylül 2024 15:51

Sağlık emekçilerinden eylem: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk

Sağlık emekçileri, vergide adalet talebiyle başlattığı eylemlerin 28’inci haftasında İstanbul Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi…

18 Eylül 2024 15:42
Reklam