TKH: Mangal partisi yapanlar, milletin vekili değildir

TKH, AKP Milletvekili Suna Kepolu Ataman'ın Meclis bahçesinde mangal partisi düzenlemesi üzerine bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Ama unutmayın, herşey halkın hesap defterine yazılıyor" ifadeleri kullanıldı.

TKH: Mangal partisi yapanlar, milletin vekili değildir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bütçe görüşmeleri devam ederken AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman’ın Meclis bahçesinde mangal partisi düzenlemesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Ülkemizde açlık sınırı 13 bin TL, yoksulluk sınırı ise 45 bin TL olmuşken ve ülkenin yarıdan fazlası 11 bin 400 TL olan asgari ücrete mahkûmken, AKP vekilleri TBMM’de mangal partisi veriyor. Ama unutmayın, her şey halkın hesap defterine yazılıyor” dendi.

“Çünkü bir patron partisi olan AKP milletvekillerinin çoğu patron, çoğu milyarlarca liraya sahip ve AKP ile birlikte milyarlarına milyarlar katıyorlar” denilen açıklamada “İşte tam da bu yüzden patronların iktidarı yıkılmalı, bu yağma düzeni değişmeli diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Mangal partisi yapanlar, milletin vekili değildir!

AKP milletvekilleri, TBMM’de mangal partisi yaptı. Hatta mangal partisinin organizatörü olan milletvekili bunun bir sosyal medya klibini de yaptı.

Ülkemizde açlık sınırı 13 bin TL, yoksulluk sınırı ise 45 bin TL olmuşken ve ülkenin yarıdan fazlası 11 bin 400 TL olan asgari ücrete mahkûmken, AKP vekilleri TBMM’de mangal partisi veriyor. Ama unutmayın, herşey halkın hesap defterine yazılıyor.

Ülkede yoksulluk bu kadar artmışken AKP’li vekiller zenginliklerini niye gözümüze sokuyor?

Çünkü emekçilerin bu kadar düşük ücretlere talim etmesi bir sermaye partisi olan AKP’nin kuruluş amacı.

Çünkü bir patron partisi olan AKP milletvekillerinin çoğu patron, çoğu milyarlarca liraya sahip ve AKP ile birlikte milyarlarına milyarlar katıyorlar.

Çünkü iktidar partisi ve mensupları açgözlü.

İşte tam da bu yüzden patronların iktidarı yıkılmalı, bu yağma düzeni değişmeli diyoruz.