Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: MEB’in din dersi dayatmalarına artık yeter

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Milli Eğitim Bakanlığı’nın din dersi dayatmasına karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Gerici AKP iktidarının amacı laikliğin tamamen tasfiyesi, toplumsal hayatın dinsel kurallara göre düzenlenmesi ve nihayetinde bunun Anayasal bir karakter kazanmasıdır.” denildi.

“MEB’in din dersi dayatmalarına artık yeter” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni kararına göre göre ortaokullarda zorunlu din dersi dışında, içinde “din, ahlak ve değerler” dersinin de olduğu seçmeli derslerin zorunlu hale getirildiği ortaya çıkmıştır.

Seçmeli dersleri zorunlu hale getiren MEB’in aynı zamanda okul yönetimlerine öğrencilerin din derslerini seçmesi yönünde baskı yaptığı ve usulsüz talimatlar verdiği bilinmektedir.

Biz bu tabloyu “dağa taşa imam hatip açacağız” diyen ve emekçilere imam hatip okulları dışında başka seçenek bırakmayan zihniyetten hatırlıyoruz.

Seçimlerden sonra ilkokullarda karma eğitimi tartışmaya açtıran, ÇEDES projesi ile okullara imamları öğretmen olarak görevlendirmeyi gündeme getiren MEB’in bu yeni adımı, eğitim yoluyla tüm toplumsal hayatın dinselleştirilmesinin yeni bir örneğidir.

Gerici AKP iktidarının amacı laikliğin tamamen tasfiyesi, toplumsal hayatın dinsel kurallara göre düzenlenmesi ve nihayetinde bunun Anayasal bir karakter kazanmasıdır.

Buna izin vermeyeceğiz. Laikliği kazanacağız.

Okullardaki din dersi dayatmalarına artık yeter! Zorunlu din dersleri kaldırılsın!”

Reklam

Önceki Haberler

Mehmet Şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kirada yüzde 25'lik artış sınırının devam etmesi için "bir…

20 Mayıs 2024 12:25

Çorlu Tren Katliamı davasında gerekçeli karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin…

20 Mayıs 2024 12:18

Erdoğan’dan Reisi’nin ölümü sonrası ilk açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından birçok ülkeden taziye mesajları geldi. Reisi için…

20 Mayıs 2024 11:01

İran’da hükümet acil toplanıyor: Reisi’nin yerini kim alacak?

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yaşamını yitirmesinin ardından hükümet acil toplantı yaptı. İran Anayasayı Koruyucular Konseyi…

20 Mayıs 2024 10:55

28 Şubat davasının hükümlülerinden yeniden yargılanma talebi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla tahliye edilen 28 Şubat Davası hükümlüleri Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

20 Mayıs 2024 10:40

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı

ran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide…

20 Mayıs 2024 10:30
Reklam