TKH: Yobazlar katletti, AKP affetti!

TKH'den yapılan açıklamada "Sivas katliamı ülkemiz ilericiliğine karşı büyük bir saldırı, katliam davası ise bu saldırının sistematik hale gelişinin tarihidir. Yobazlar katletti ve eninde sonunda AKP affetti, davayı sümen altı etti." denildi.

TKH: Yobazlar katletti, AKP affetti!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Sivas Katliamı davasının zaman aşımına uğrayarak düşmesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Sivas’ta yakanlar ile AKP’yi kuranlar arasında mesafe yoktur. O yüzden bugün Sivas katliamını unutturmak, davayı düşürmek, failleri kaçırmak ya da hapisten serbest bırakmak için canla başla çalışıyorlar.” denildi.

“Yobazlar katletti, AKP affetti” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün, Sivas katliamı davasında alınan zaman aşımı kararı ülkemizdeki gerici sistemin en büyük belirteçlerinden bir olarak görülmelidir.

Bundan yaklaşık on gün önce Sivas katliamı faillerinden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından serbest bırakılması dahil olmak üzere, son otuz yıldır Sivas katliamının üstü örtülmeye çalışılmaktadır.

Katliamı kimlerin provoke ettiğini, yobaz güruhu kimlerin harekete geçirdiğini, kimlerin sessiz kaldığını, kimlerin destek olduğunu çok iyi biliyoruz.

Sivas katliamının faillerinin avukatlarının AKP kurucusu olduğunu unutmuyoruz.

Katliamın bir numaralı ismi olarak bilinen Cafer Erçakmak’ın on sekiz yıl boyunca arandıktan sonra 2011 yılında, Sivas’ta emniyet müdürlüğüne 500 metre mesafede bulunan evinde öldüğünün öğrenildiğini unutmuyoruz.

Katliamın sanıklarından hüküm giyenlerin sistematik bir şekilde nasıl ortadan kaybolduklarını ve AKP’den önceki iktidarların ve AKP’nin bunları nasıl izlediğini hatırlıyoruz.

Bugün firari sanıklar olmasına rağmen mahkeme zaman aşımı kararı vermiştir. Sivas katliamı açık bir gerici terör eylemidir ve “insanlık suçu” olarak nitelenmesi gereken bir eylemdir. Bu açıdan alınan karar gayri meşrudur ve hükümsüzdür.

Sivas katliamı ülkemiz ilericiliğine karşı büyük bir saldırı, katliam davası ise bu saldırının sistematik hale gelişinin tarihidir. Yobazlar katletti ve eninde sonunda AKP affetti, davayı sümen altı etti.

Katliam davası bunlarla birlikte FETÖ’nün siyasi ayağının nerede aranması gerektiğini halkımıza bir kere daha göstermektedir. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde AKP ile işbirliği içerisinde olan FETÖ ve onun yargı içerisindeki uzantıları, Sivas katliamı davasının katliamcılar lehine sonuçlanması için canla başla çalışmıştır. Zaman aşımı kararı FETÖ’nün fikirlerinin iktidarda olduğunun bir göstergesi olarak da görülmelidir.

Sivas’ta yakanlar ile AKP’yi kuranlar arasında mesafe yoktur. O yüzden bugün Sivas katliamını unutturmak, davayı düşürmek, failleri kaçırmak ya da hapisten serbest bırakmak için canla başla çalışıyorlar.

Başka katliamların ve terör eylemlerinin sorumlusu olduğu bilinen Hizbullahçı HÜDA-PAR’ı Meclis’e sokan ve neredeyse bununla övünen AKP iktidarı bugün kendi kendini affetmekte ve kendi suçlarını zaman aşımına uğratmaktadır.

Ancak, yağma yok! Unutmayacağız, affetmeyeceğiz…

Sivas katliamını unutturamayacaksınız. Bu ülkenin ilericileri Sivas’ın ışığını söndürmeyeceklerdir.”