TKH'den 'Süper Kupa' açıklaması: Rezaletin sorumlusu AKP'dir!

"Rezaletin sorumlusu AKP'dir! Spor Bakanı ve TFF Başkanı istifa etmelidir!"

TKH'den 'Süper Kupa' açıklaması: Rezaletin sorumlusu AKP'dir!

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa Final maçı öncesi Suudi yetkililer, Mustafa Kemal posterine, tişörtlerine ve ‘Yurta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı gibi bir dizi isteğe karşı gelmeleri üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımları maça çıkmayı reddettiler. Konu ile ilgili olarak Türkiye Komünist Hareketi’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada  asıl sorumluların Türkiye Futbol Federasyonu ve AKP iktidarının olduğunun altı çizildi. İşte yağılan açıklamanın tam metni şöyle:

“Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesinde yaşananlar büyük bir skandal olarak tarihe geçmiştir. Gözünü para hırsı bürüyen AKP’nin ve futbol patronlarının bu skandalda büyük payı vardır. Cumhuriyet’in 100. yılında, büyük bir spor organizasyonunu adeta nispet yapar gibi Suudi Krallığı’na satan anlayış, bu işin esas sorumlusudur.

Spor organizasyonlarını sermayenin hırslarına peşkeş çeken, siyasi destek için satan AKP’nin “yerli ve milli” edebiyatı bir kez daha çökmüştür. Petro-dolarlar için ülkenin sporunu dahi satan AKP’ye yanıtımız bellidir: Bu ülke, bu halk satılık değildir!

Bununla birlikte, futbolun patronlarının da “bu işten” kolayca sıyrılması mümkün değildir. Ülkemizde yağmanın adresi olanlar, “Cumhuriyet değerleri” edebiyatı ile bu olayın bir parçası oldukları gerçeğini saklayamazlar. Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasına itiraz edemeyenlerin, şimdi ses çıkarması sadece suçluluklarındandır.

Yaşananların sorumluları emekçi halkın vicdanında ve aklında mahkûm olmuşlardır.

Ülkeyi ve değerlerini satılık olarak görenlere verilecek tek bir yanıt vardır: İstifa edin!”