VİDEO | "Altı tane cenaze verdim, bir çadır vermediler"

"Yeter artık, bıktık vallahi. Canımızı mı istiyorsunuz, gelin alın. Devletin bir kuruşu bendeyse… evime haciz çıkarmasını biliyor ama bana yardıma koşmuyor…"

VİDEO |

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremle sarsıldı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay’da büyük yıkım yarattı.

Hatay Mustafa Kemal Mahallesi Sarıgül Siteleri sakinlerinden depremzede bir yurttaşımız Gazete Manifesto’ya konuştu. Yurttaşımız “Yeter artık, bıktık vallahi. Canımızı mı istiyorsunuz, gelin alın. Devletin bir kuruşu bendeyse… evime haciz çıkarmasını biliyor ama bana yardıma koşmuyor…” diyerek şunları kaydetti:

“Daha e devlet’e düşecekmiş, neresini gösterecekmişiz? Böyle şey olur mu? Neyi bekleyeceğiz biz 1 ay mı, 2 ay mı, 3 ay mı; neyi bekleyeceğiz hakkımızı almak için? Sokakta çoluk çocuk yatıyoruz, işte ev gözlerinin önünde, yıkılmış, içeri giremiyoruz, gidecek yerimiz yok. 6 tane cenaze verdim ben, bir çadır bile vermediler bana. Ben ne yapacağım tek başıma? Kimsem yok, bütün ailemi toprağa verdim ben tek başımayım, böyle durmuşum. Nereye gideceğim? Arabaların arkasında durup sabahlıyorum. Ama yeter artık, devlete bu kadar baktık, onlar da bize baksın! Adamı olan en güzel çadırı, konteynırı alıyor. Biz? Biz dışarıda. Yeter artık, bıktık vallahi. Canımızı mı istiyorsunuz, gelin alın. Devletin bir kuruşu bendeyse… evime haciz çıkarmasını biliyor ama bana yardıma koşmuyor…”