Yandaştan deprem yorumu: Bunca insanın şehadetine, ebedi hayatlarının kurtulmasına vesile bir olay

Köşe yazısında, "Yaşadığımız iki şiddetli depremin korkunç manzaraları arasından rahmet perdesini de aralayıp öyle bakmamız gerekir. Bunca insanın şehadetine, ebedi hayatlarının kurtulmasına vesile bir olaydan bahsediyoruz." denildi. 

Yandaştan deprem yorumu: Bunca insanın şehadetine, ebedi hayatlarının kurtulmasına vesile bir olay
10 ilin etkilendiği cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi karşısında hala yeterli desteğin ulaştırılamadığı bölgede halk yaralarını sarmak için çabalarken, Yeni Akit yazarı bunun birlik için fırsat olduğunu iddia ederek, depremde hayatını kaybedeler için de şehadet güzellemesi yaptı.
AKP’nin yayın organı Yeni Akit yazarlarından Latif Erdoğan köşe yazısında, “Yaşadığımız iki şiddetli depremin korkunç manzaraları arasından rahmet perdesini de aralayıp öyle bakmamız gerekir. Bunca insanın şehadetine, ebedi hayatlarının kurtulmasına vesile bir olaydan bahsediyoruz. Hastalıkların, bela ve musibetlerin saflaştırıcı, olgunlaştırıcı keyfiyetiyle her bir insana dolayısıyla binlerce insana ilahi takdir eliyle aniden, birden kazandırdığı velayeti konuşuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:
“Yaşadığımız iki şiddetli depremin korkunç manzaraları arasından rahmet perdesini de aralayıp öyle bakmamız gerekir. Bunca insanın şehadetine, ebedi hayatlarının kurtulmasına vesile bir olaydan bahsediyoruz. Hastalıkların, bela ve musibetlerin saflaştırıcı, olgunlaştırıcı keyfiyetiyle her bir insana dolayısıyla binlerce insana ilahi takdir eliyle aniden, birden kazandırdığı velayeti konuşuyoruz.

Musibetzedelerin, ellerinden çıkan, kaybettikleri, zayi ettikleri ne kadar mal-mülk varsa, hepsi sadaka hükmündedir ve ebedi alem adına en büyük yatırımdır. İnsan, bu ebedi sermaye adına, geçici, fani dünyada musibet sebebiyle kaybettiklerine üzülmek değil şükürle mukabelede bulunmak durumundadır. 

Musibetlerin, musibete uğrayanlar yanında, diğer insanlara kazandırdıkları çok önemli ahlaki kazanımlar da vardır. Yardımlaşma böylesi bir kazanımdır. Paylaşma böylesi bir kazanımdır. İbret alma yine böylesi eşsiz bir kazanımdır.”