Sol, ilkeler ve siyaset

Irmak Ildır imzalı “Sol, ilkeler ve siyaset: Matematiğe hapsedilir mi?” başlıklı yazıda yaklaşan 14 Mayıs seçimleri ve solda esen liberal rüzgar mercek altına alındı.

Sol, ilkeler ve siyaset

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin 24-25. sayısı “Türkiye’de sendikalar ve sınıf mücadelesi” dosya konusu ile çıkarken, yurt ve dünyadaki önemli siyasal-politik gelişmeler de ele alındı. Irmak Ildır imzalı “Sol, ilkeler ve siyaset: Matematiğe hapsedilir mi?” başlıklı yazıda yaklaşan 14 Mayıs seçimleri ve solda esen liberal rüzgar mercek altına alındı.

Yazının giriş bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Matematik; bilimlerin evrensel temelini oluşturan, doğanın nasıl işlediğini anlamamızı sağlayan araçları veren eşsiz bir insan aklı soyutlamasıdır. Bilimlerin anası olan matematik, ne yazık ki çoğu zaman ihmal edilen, sadece karmaşık işlemler yığını olarak görülen bir alan. Çok özel insanların, çok özel yeteneklerini kullanarak ‘anlamayı başarabildikleri’ özel bir dil muamelesi gören matematiğin, son günlerde farklı bir alanda adeta bir rönesans yaşadığına şahit oluyoruz. 

İnsanların gündelik yaşamda hayatlarını idame ettirmek için kullandığı, çoğu zaman da başarısız olduğu matematiksel işlemler bugün fazlasıyla hayatımızda yer bulmuş durumda. Sözünü ettiğimiz yer bulmaya neden olan şey; hayat pahalılığı kaynaklı değil, çok daha özel bir noktadan kaynaklanıyor: seçim!” 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız