ABD'den Sudan'a ek 203 milyon dolar yardım

Greenfield, "Bu, dünyanın en korkunç insani krizi" ifadesini kullanarak, Sudan için yapılan taahhütlerin de yerine getirilmediğini söyledi.

ABD'den Sudan'a ek 203 milyon dolar yardım

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Sudan’a ilave 203 milyon dolar yardım sağlayacaklarını bildirirdi. Sudan’a ilave yardımı BM’de basın toplantısı düzenleyerek duyuran Greenfield, Sudan’da ve komşu ülkelerdeki durumun ciddiyetine dikkati çekerek, bu ülkeden Çad’a kaçanların sayısının 1 yılda son 20 yıldan daha fazla olduğunu dile getirdi.

Greenfield, “Bu, dünyanın en korkunç insani krizi” ifadesini kullanarak, Sudan için yapılan taahhütlerin de yerine getirilmediğini söyledi.
Sudan halkına destek sağlamaya devam etmenin bir zorunluluk olduğunu kaydeden Greenfield, ABD’nin bu yıl 500 milyon dolar yardım yaptığını anımsattı. Greenfield, ülkesinin buna ilave olarak Sudan’a 203 milyon dolar yardım yapma kararı aldığını duyurdu.
Paranın her derde deva olmadığını bildiklerini belirten Greenfield, aynı zamanda krizin temelindeki sorunları çözmek için de çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Greenfield, bölgedeki ortaklarla birlikte hareket ettiklerini kaydederek, sadece Sudan’daki taraflara değil, aynı zamanda destek sağlayanlara da baskı uygulanması gerektiğini dile getirdi.