AKP'li Miroğlu'ndan AKP’nin kurdurduğu baroya tepki: Düştükleri hale bak!

AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Ankara 2 Nolu Barosunun geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Barosu'na bağlı avukatın Kürtçe yemin etmesine ilişkin yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdi. Miroğlu, "Düştükleri hale bak! Bütün dünyada yaklaşık 70 milyon insanın konuştuğu bir dilden bir yemin okundu diye açıklama yapmışlar" ifadelerini kullandı.

AKP'li Miroğlu'ndan AKP’nin kurdurduğu baroya tepki: Düştükleri hale bak!

AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Ankara 2 Nolu Barosu’na tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosu’na bağlı bir kadın avukatın Kürtçe yemin etmesi üzerine Ankara 2 Nolu Barosu tepki gösterdi.

Barodan yapılan açıklamada, “Resmi dilimiz olan Türkçe dışında başka bir dille yemin etme girişimi Baromuzda ve Türk kamuoyunda rahatsızlık uyandırmıştır. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir” denildi.

Konuya ilişkin kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Ankara 2 Nolu Barosu’na tepki göstererek “TRT- KURDİ 24 saat yayın yapıyor bölündük mü? Üniversitelerimizde Kürdoloji bölümlerinde binlerce öğrenci ders görüyor, bölündük mü? Kürtçe seçmeli ders, bölündük mü?” ifadelerini kullandı.

Miroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada “Düştükleri hale bak! Bütün dünyada yaklaşık 70 milyon insanın konuştuğu bir dilden bir yemin okundu diye açıklama yapmışlar” ifadelerini kullandı.

Miroğlu’nun yapmış olduğu açıklamanın tamamı şu şekilde:

Diyarbakırlılar ne güzel insanlardır. Abartmazlar hiç bir şeyi, abartanlara da şöyle derler mesela:
Ma ne olmişşş! Ma genç bir hukukçu yemini kendi ana diliyle okumuşsa, ma ne olmişşş?!

Yakıştı mı kızımıza, evet yakıştı!
Kürtçe de okudu, Türkçe de.

2. Barolar güya baskıcı, ideolojik saplantılı baroya karşı daha demokratik ve ideolojilere mesafeli baromuz olsun diye kurulmuşlardı! Düştükleri hale bak! Bütün dünyada yaklaşık 70 milyon insanın konuştuğu bir dilden( üçte biri de Türkiye’de yaşıyor) bir yemin okundu diye açıklama yapmışlar.

Bu arkadaşlar ve onlar gibi düşünenler, Kürtçe’nin her dilin sahip olduğu “hakka binaen” girmek istediği kapılar yüzüne kapandıkça, Kürtçe pencerelerden, olmadı bacalardan her haneye girip çıkacak! Çıkmadı mı?

TRT- KURDİ 24 saat yayın yapıyor bölündük mü?