Artık B sınıf ehliyet sahibi 125 cc motosiklet kullanılabilecek

Resmî Gazete'de yayımlandı. B sınıf ehliyetle 125 cc motosiklet kullanılabilecek

Artık B sınıf ehliyet sahibi 125 cc motosiklet kullanılabilecek

“Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, gerekli sağlık şartlarını taşımak ve önceki 5 yıl içinde sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olma şartları aranacak.

Belirlenen direksiyon eğitimi dersini başarıyla tamamlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı alan sürücüler, her türlü ticari faaliyet dışındaki motosikletleri sürmek üzere Türkiye genelinde A1 sınıfı sürücü belgesini kullanabileceklerdir.

İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı bakanları tarafından ortaklaşa yürütülecek olan yönetmeliğe göre, bu durumda olan sürücülerin sertifikaları, sürücü belgesi sistem kayıtlarına eklenir, ancak belge üzerine özel bir kod yazılmaz. İlgili kişiler, istedikleri takdirde 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilirler. Sistem kayıtlarında bu koda sahip olan kişilerin, belirtilen şartlardan herhangi birini kaybetmeleri veya 2918 sayılı Kanun uyarınca sürücü belgelerinin geri alınması durumunda, bu yetkileri otomatik olarak trafik kolluğu veya sürücü belgesi veren yetkili birimler tarafından iptal edilecek. Bu yönetmelik, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.