Berlin’de düzenlenen "Luxemburg Liebknecht Lenin" eyleminde Filistin halkıyla dayanışma sloganları yükseldi!

Berlin'de düzenlenen kitlesel "Luxemburg Liebknecht Lenin" (LLL) eylemine binlerce komünist ve sosyalist katıldı. Ülkenin dört bir yanından katılımcıların bir araya geldiği etkinlik, Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Vladimir Lenin'in miraslarının anıldığı başkentteki "Sosyalist Mezarlığı"na yapılan yürüyüşle sona erdi

Berlin’de düzenlenen

Bu yıl Berlin’de düzenlenen kitlesel “Luxemburg Liebknecht Lenin” (LLL) eylemine binlerce komünist ve sosyalist katıldı. Her sene düzenlenen eylem, sosyalist perspektiflerin tartışıldığı uluslararası Lüksemburg Konferansı’nın ardından yapıldı.

Ülkenin dört bir yanından katılımcıların bir araya geldiği etkinlik, Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Vladimir Lenin’in miraslarının anıldığı başkentteki “Sosyalist Mezarlığı”na yapılan yürüyüşle sona erdi.

Eylemde aynı zamanda Filistin halkı ile dayanışma amacıyla İsrail saldırıları da protesto edildi. Polis Filistinle dayanışma için atılan sloganların “yasadışı” olduğunu iddia etti ve eylemcilere saldırdı. Saldırı sonrasında gözaltılar ve yaralanmalar yaşandı.

Eyleme katılan binlerce kişi gözaltılar serbest bırakılmadan dağılmayı reddetti ve bu durum polisin gözaltılar serbest bırakmasıyla sonuçlandı.