BirGün 20 Yaşında: Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

BirGün Gazetesi, 20. yılını Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen etkinlikle kutladı. BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın'ın törende yaptığı konuşmada "Gazetemiz 20 yıllık ama bizim yaşımız 20 değil. Kendimizi, Türkiye’nin 50-60 yıllık devrimci geleneğinin bir devamı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

BirGün 20 Yaşında: Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

HABER MERKEZİ

BirGün Gazetesi 20. Yaşını İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda belgesel gösterimi düzenleyerek kutladı. Etkinliğe çok sayıda siyasi parti, sendika ve medya kurumu temsilcisi katıldı. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve Yurtsever Haber bir heyetle düzenlenen etkinliğe katılım gösterdi.

BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın yaptığı açılış konuşmasında “Biz 2004 yılında yayına başlayarak 2002 de iktidar olan AKP döneminin içine doğduk. Bizim hikayemiz AKP’nin medyayı dönüştürmesine karşı bir hikayedir. Bazen bir direnişin içinde bulduk kendimizi, bazense gazetemiz için direnirken bulduk. Medya kötü durumda. AKP, medyanın büyük bir kısmını ele geçirmiş durumda. Ancak, biz vazgeçmedik. Gazetemiz 20 yıllık ama bizim yaşımız 20 değil. Kendimizi, Türkiye’nin 50-60 yıllık devrimci geleneğinin bir devamı olarak görüyoruz. Önümüzde çok fazla 20 yıllar var. Biz burada olamayacağız belki ama BirGün’ün düşleri yaşamaya devam edecek. O yüzden en sevdiğimiz slogan bu daha başlangıç mücadeleye devam” dedi.

Hazırlanan belgeselde, gazetenin yazar, çalışan ve dostları Demokrat Gazetesinden bugüne uzanan tarihsel bir akışla BirGün’ün serüveni anlattı.

Yurtsever Haber olarak BirGün’ ün 20. Yılını kutluyoruz.