Çayırova Belediyesi'nin deprem yardımlarını seçim rüşveti olarak dağıttığı iddiaları Meclis gündeminde

Çayırova Belediyesi tarafından deprem yardımlarını seçim rüşveti olarak dağıtıldığı iddiası meclisin gündeminde

Çayırova Belediyesi'nin deprem yardımlarını seçim rüşveti olarak dağıttığı iddiaları Meclis gündeminde

Çayırova Belediyesi’nin 6 Şubat depreminde topladığı yardımları depolayarak sakladığına dair ortaya atılan iddialar, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından meclis gündemine taşındı. Türkkan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik sorular içeren bir soru önergesiyle konuyu gündeme getirdi. Türkkan, Çayırova Belediyesi’nin deprem yardımlarını seçim öncesi kendi lehine kullanmaya çalıştığını ifade ederek, bu durumu “etik dışı ve devlet adabına sığmayan” bir davranış olarak nitelendirdi.

Önerge kapsamında Türkkan’ın soruları şu şekilde:

  1. 6 Şubat depreminden etkilenen vatandaşlar için toplanan yardım malzemeleri hala Çayırova Belediyesi depolarında tutuluyor mu? Yardımlar neden deprem bölgesine ulaştırılmamıştır?
  2. Çayırova Belediyesi tarafından toplanan deprem yardımlarının miktarı nedir? Ne kadarı deprem bölgesine ulaştırılmıştır? Bu yardımların kaydı tutulmuş mudur?
  3. Belediye, deprem yardımlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve AFAD gibi sivil savunma kuruluşlarıyla koordinasyon oluşturmuş mudur? Eğer oluşturduysa, neden tüm yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılmamıştır?
  4. Belediye yöneticileri, topladıkları deprem yardımlarını depolayarak seçim öncesi dağıtmışlarsa, bu konuda herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa, bu durum Bakanlık tarafından uygun bulunmuş mudur?