CENTCOM komutanı Ortadoğu'da

İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların giderek Lübnan ve diğer komşu ülkelere yayılmasıyla birlikte gerilen Ortadoğu, ABD Ordusu Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Generali Kurilla’nın ziyaretine odaklandı.

CENTCOM komutanı Ortadoğu'da

CENTCOM Generali Michael Erik Kurilla’nın, Ortadoğu’da tırmanan gerilimin ortasında bölgeye gittiğini bildiren ABD merkezli haber portalı Axios, Kurilla’nın İsrail’i savunmak için bir bölgesel koalisyon oluşturmaya çalışmasının beklendiğini yazdı.

Kurilla’nın Ortadoğu’ya vardığını bildiren haber portalı, “”Ortadoğu’daki Amerikan birliklerinden sorumlu ABD’li general, üst düzey Hamas ve Hizbullah liderlerine yönelik suikastlara misilleme olarak İran tarafından İsrail’e yönelik olası saldırı için hazırlıklar sürerken Cumartesi günü bölgeye geldi” ifadelerini kullandı.

Kurilla’nın bölgeye seyahatinin Ortadoğu’daki son gerginlikten önce planlandığı belirtilirken, Kurilla’nın bu geziyi, İran’ın saldırısına karşı İsrail’i savunan uluslararası ve bölgesel koalisyonu harekete geçirmek için kullanmasının beklendiğini iletti.

Axios, ABD’li yetkiliye göre Kurilla’nın birkaç Körfez ülkesini, Ürdün’ü ve İsrail’i ziyaret edeceğini aktarırken, portala konuşan üst düzey kaynak, Ürdün’ün bu ziyaretin kilit noktası olabileceğini belirterek, “İran’ın nisan ayında İsrail’e yönelik ilk geniş çaplı saldırısı sırasında insansız hava araçlarını durduran ve ABD ve İsrail uçaklarının hava sahasına girmesine izin veren Ürdün güçleriydi. ABD’li yetkililerin de bu noktada benzer bir yardım almayı umdukları muhtemel” ifadelerini kullandı.