Diyarbakır ve Mardin'deki yangınlarda can kaybı 11'e yükseldi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda  dün saat 22.15'te çıkan yangın, anız ile örtü yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi.

Diyarbakır ve Mardin'deki yangınlarda can kaybı 11'e yükseldi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında 11 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda  dün saat 22.15’te çıkan yangın, anız ile örtü yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin’den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Çevre illerden de sevk edilen ekipler ile jandarma ekiplerinin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.

Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışması sabah saatlerinde sona erdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, “Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 kişinin hayatını kaybettiği yangından 10’u ağır 44 kişinin etkilendiğini bildirdi.

Koca, tangın sebebiyle 35 ambulans ve 7 UMKE timinin görevlendirildiği bilgisini verdi.