Erdoğan'dan seçim açıklaması: Son seçimim

Erdoğan, seçim sürecindeki yoğun çalışmalarını "bir final" olarak değerlendirdi. Kendisi için bu seçimin son seçim olduğunu da ifade etti

Erdoğan'dan seçim açıklaması: Son seçimim

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen 7. Gençlik Buluşması öncesinde, Sinan Erdem Spor Salonu’nda vakfın 81 il temsilcisiyle bir araya geldi.

Erdoğan, konuşmasında 31 Mart’ın Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Yerel seçimlerin tüm İslam dünyasının dikkatini çektiğini belirten Erdoğan, “Bu seçimlerde AKP’nin alacağı sonuçlar, Türkiye’nin geleceği açısından kritik bir rol oynayacak. Gençliğimizin gücüyle, sandıkları 31 Mart akşamı adeta patlatacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

BENİM İÇİN BİR FİNAL

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Adeta nefes almaksızın koşturuyoruz. Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. Onun için de hazırlıklarımızı buna göre yapıp, adımı da buna göre atmamız lazım ki çok farklı bakanlara karşı gereken cevabı istiyoruz ki 31 Mart akşamı verelim. 1 Nisan’dan itibaren de yeni bir dönemi inşallah başlatalım.”

DAHA ÖNCE DE DEMİŞTİ

Erdoğan’ın, geçmiş yıllarda dört farklı seçim öncesinde “son kez” aday olduğunu belirttiği açıklamaları kamuoyunun dikkatini çekti. Erdoğan, 2009 ve 2012 yıllarında milletvekili seçimleri için, 2022 yılında ise Mayıs seçimlerini kast ederek ve en son olarak 2024 yılında TÜGVA Gençlik Buluşması’nda bu ifadeleri kullanmıştı.