Reklam
Kategoriler: Gündem

Fernas işçilerinin yürüyüşü 7. gününde: Ayaklarımız patlasa da sonuna kadar gideceğiz

Reklam

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, Soma’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Madenciler Sivrihisar’a ulaştı.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, burada yaptığı açıklamada, “Sivrihisar’a geldik. Bizi sivil toplum kuruluşları ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı karşıladı. Emekçinin yanına geldiler kendilerine teşekkür ederiz. Sivrihisar’da kalacağız. Yarın da Polatlı’ya geçeceğiz. Bizlerin 6 günden beri ayaklarının altı patladı. Patlasa da ‘ölmek var dönmek yok’ dedik. Ankara’ya varacağız bu Meclis’te işçilerin haklarını alacağız. İşçiler haklı davasında, bizler sendika olarak kardeşlerimizin dostlarımızın yanındayız” dedi.

Örgütlenme Uzmanı Onur Koçer de “Ankara yürüyüşümüzün 6’ncı günü. Ankara’ya 140 kilometre kaldı, adım adım yaklaşıyoruz. Bizleri karşılayan Sivrihisar Eskişehir halkına teşekkür ediyoruz. Yürüyüşümüze başladığımız sayıdan fazla olarak Ankara’ya varacağız” diye konuştu.

“DİRENENLER ELBET KAZANANLAR OLACAKTIR”

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin de “Bizler de DİSK’e bağlı Enerji Sen işçileri olarak Ankara’ya başlatmış oldukları yürüyüşün 6’ncı gününde olan Fernas işçilerinin yanındayız. Onların güvencesizliğe karşı açmış oldukları bu bayrak, insanca yaşamak için, insanca çalışmak için başlatmış oldukları bu mücadele elbette ki bizim de mücadelemizdir diyoruz. Fernas işçilerin soluğu Fernas işçilerinin mücadelesi, onca saldırıya rağmen, onca baskıya rağmen, onca gözaltına rağmen iftar ve inatlla, kararla devam ediyorlar. Biz iyi biliyoruz ki direnenler elbette kazananlar olacaktır” şeklinde konuştu.

“AYAKLARIMIZ PATLASA DA SONUNA KADAR GİDECEĞİZ”

Emek ve demokrasi güçleri adına konuşan Bülent Nazım Yılmaz da “İşçi dostlarımızı, arkadaşlarımızı Eskişehir emek ve demokrasi güçleri adına selamlıyorum. Gerçekten aslında bazı tarihsel olaylar vardır ki kitleselliğinden, büyüklüğünden daha büyük anlam içerir” şeklinde konuştu.

Fernas şirketinde işten atılanlardan Durmuş Olgunsoy da direnişlerine sona kadar devam edeceklerini söyleyerek, “Dimdik ayakta durmaya sonuna kadar kararlıyız. Ayaklarımız patlasa da sonuna kadar gideceğiz” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 1 Ekim 2024 10:53 10:53

Reklam

Önceki Haberler

AKP sözcüsünden bölgesel savaş uyarısı

AKP Sözcüsü Çelik yaptığı açıklamada İsrail, diğer ülkeleri de savaşa çekmek istiyor dedi.

3 Ekim 2024 17:52

Lübnan Ordusu ilk kez İsrail’e karşılık verdi

Lübnan ordusu, ilk kez İsrail kuvvetlerine ateşle karşılık verdi. Lübnan devleti, Lübnan Hizbullahı ve İsrail…

3 Ekim 2024 17:32

Fernas işçileri, TBMM’de AKP milletvekilleri ile görüştü: 3 talep iletildi

Sendikalı oldukları için işten atılan ve hak taleplerini dile getirmek için Soma’dan Ankara’ya yürüyen Fernas…

3 Ekim 2024 16:25

KESK’ten TÜİK önünde eylem: İktidarın politikaları emekçilerin kabusu olmaya devam etmektedir

KESK'in TÜİK önünde yaptığı açıklamada "İktidarın sermaye yanlısı ve emekçi düşmanı bu politikaları, toplumun çoğunluğunu…

3 Ekim 2024 15:52

Cem Garipoğlu’nun mezarından kefen çıkmadı

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları Adli Tıp Kurumu'na götürülürken,…

3 Ekim 2024 15:24

Frankfurt’ta planlanan Filistin’e destek gösterisi yasaklandı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 7 Ekim'de yerel saatle 17.00-21.00'de "Özgür bir Filistin için – Zafer Adaletindir"…

3 Ekim 2024 14:46
Reklam