Reklam
Kategoriler: Medya

Gazeteci Barış Terkoğlu’na hapis cezası

Reklam

Gazeteci ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu hakkında Odatv’de yayımlanan, “Türkiye’nin gündemindeki kararları hep aynı hakim veriyor” başlıklı haber ile gazetemizde yayımlanan, “Türkiye’yi karıştıran hakimi nereden hatırlıyorum” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek dava açılmıştı.

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikâyeti üzerine “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması dün görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Barış Terkoğlu ile avukatları katıldı.

Savcı, önceki duruşmada sunduğu esasa ilişkin mütalaasını tekrar ederek, Terkoğlu’nun “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan cezalandırılmasını istedi.

‘KANUNUN MAKSADIYLA TERS DÜŞEN BİR MÜTALAA SÖZ KONUSU’

Esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan Barış Terkoğlu, “Hakimler, savcılar, polisler birer yurttaştır. Dolayısıyla yaptıkları eylemler, aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler. Onlara ayrı bir koruma zırhı Anayasa’ya aykırıdır. Yazdığım yazıların yüzde 90’ında yargıyı eleştiriyorum. Bu başka bir şey, hedef göstermek başka bir şey. Kanunun maksadıyla ters düşen bir mütalaa söz konusu. Kimi hakim ve savcılara eleştirilemezlik getiren bir mütalaa söz konusu” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’teki yazısına ilişkin beyanda bulunan Terkoğlu, “Akın Gürlek’in hakimliğin dışına çıkarak siyasi kararlar verdiği için eleştiriliyor. Bu davalar eleştiri yapılmasın diye açılıyor” diye konuştu.

2 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme, Barış Terkoğlu’nun üzerine atılı, “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçunu işlediği kanaatine varıldığını kaydederek, Terkoğlu’nu 2 yıl hapis cezasına mahkûm etti.

TKH GENEL BAŞKANI AYSEL TEKEREK’TEN DESTEK AÇIKLAMASI

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, gazeteci Barış Terkoğlu hakkında verilen hapis cezası  kararı sonrası yaptığı açıklamada “Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezası yargı kararı değil AKP fermanıdır” dedi.

Tekerek’in açıklaması şu şekilde:

Yargı AKP’nin aparatına dönüşmüştür. Buna karşı çıkanlara ceza yağdırmak AKP’nin ezberi haline gelmiştir. Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezası yargı kararı değil AKP fermanıdır. Ülkemizin onurlu gazetecileri bu fermanlara boyun eğmedi ve eğmeyecek. @baristerkoglu yanındayız.

LAİKLİK MECLİSİ’NDEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

Laiklik Meclisi de Barış Terkoğlu’na yönelik verilen karara tepki gösterdi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Laiklik Meclisi üyesi gazeteci Barış Terkoğlu, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle siyasi iktidar tarafından hedef gösterilmiş ve cezalandırılmıştır.

Verilen hapis cezasını kabul etmiyoruz.

Barış Terkoğlu’nun yanındayız!

Bu haber en son değiştirildi 3 Mayıs 2024 17:57 17:57

Reklam

Önceki Haberler

İhraç edilen hakim HSK üyesine ‘büyü’ yaptırmış

İhraç edilen hakim Gül Altınok’un, HSK 2. Daire Başkanı Mehmet Akif Ekinci’nin fotoğrafını Arap büyücüye…

26 Haziran 2024 13:18

NATO’nun yeni genel sekreteri belli oldu

NATO müttefı̇klerı̇, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yı̇ yeni genel sekreter olarak seçtı̇. Rutte, kendisini destekleyen müttefiklerine…

26 Haziran 2024 13:13

Bakan Tunç’tan Sinan Ateş davası hakkında açıklama

İlk duruşması 1 Temmuz'da yapılacak Sinan Ateş davası öncesinde açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,…

26 Haziran 2024 13:09

Milyonlarca emekçi açlığa mahkum edildi: Asgari ücrete ara zam yapılmayacak

Milyonlarca yurttaş yüksek enflasyon altında alım gücünü günden güne kaybederken iktidar asgari ücrete ara zamma…

26 Haziran 2024 13:06

Halil Umut Meler’in darbedilmesine ilişkin dava ertelendi

Ankaragücü- Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk…

26 Haziran 2024 13:03

Bakanlık, Gayrettepe’deki gece kulübü yangını ile ilgili 10 belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi

9 şüpheli hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan iddianame hazırlandı

26 Haziran 2024 11:28
Reklam