İddia: İstanbul'daki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

Maskeli iki şüphelinin saldırı öncesine ait görüntülerinin yanı sıra silahlı saldırı anı da güvenlik kamerasına yansıdı.

İddia: İstanbul'daki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne bugün pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda C.T. isimli kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıda vefat eden C.T’ nin dayısı olduğunu iddia eden K.A, “Bir düşmanı yoktu. Benimle beraber de ayine gelirdi zaman zaman. Temiz, çok iyi bir insandı. Tanrı yanına erken aldı. Kimseye düşmanlığı yoktu. Ben de başka bir kilisedeydim, haberi telefonla aldım ve hemen buraya geldim” diye konuşmuştu.

“İKİ KATİL ZANLISI YAKALANDI”

Saldırı ile alakalı açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ İDDİASI

Öte yandan, IŞİD terör örgütünün İstanbul’daki kilise saldırısının sorumluluğunu üstlendiği iddia edildi.