Reklam
Kategoriler: Gündem

‘İktidarın komiseri’ Ebubekir Şahin’in skandalları bitmiyor

Reklam

Muhalif televizyon kanallarına ceza yağdıran, “iktidarın komiseri” olarak nitelendirilen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gündemden düşmüyor. BirGün Gazetesi, iktidara yakınlığıyla bilinen Ebubekir Şahin’in, RTÜK’te bacanağını işe aldığı, kayınbiraderini ise Daire Başkan Yardımcısı yaptığını ve eşi Nalan Şahin’i de işe gitmeden TRT’den maaş aldığını açığa çıkardı.

Haberin ardından gazeteyi hedef alan Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise BirGün muhabiri İsmail Arı’ya yönelik “Mahkemede görüşeceğiz” dedi ve yine yargı sopasını gösterdi. Akrabalarını yönettiği RTÜK’te işe alması ve yönetici yapması ile eşi Nalan Şahin’in TRT’de işe gitmeden maaş almasına dair açıklama yapmayan Ebubekir Şahin’in her adımı skandallarla dolu.

BirGün’de yer alan habere göre Şahin’in 2020 yılında, RTÜK Başkanlığı’nın yanı sıra Basın İlan Kurumu Hükümet Temsilciliği, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ve Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanlığı yaptığı ortaya çıkmıştı. 4 maaş aldığı iddia edilen Şahin, “Hiçbir zaman 4 maaşım olmadı. Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım” diyerek iki maaşı olduğunu itiraf etmişti.

Ebubekir Şahin, geçen haziran ayında Timur Soykan’ın gündeme getirdiği, hakkında içerikten kaldırma ve erişim engeli kararı verilen “Halkbank’tan mafyaya 550 milyon TL kredi” başlıklı haberine ilişkin açıklama yaptı. Şahin, açıklamasında, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” sözlerine yer verdi. Şahin, ayrıca, yayıncıları hedef alarak ‘uyarı’ ve ‘ikazları’ dikkate almamaları durumunda gerekli idari yaptırım ve hukuki yollara başvuru yapılacağını ifade etti.

İzmir’de Dilruba Kayserilioğlu’nun bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesini eleştirdiği için 18 gün cezaevinde tutulmasına yönelik tepkiler sürerken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sokak röportajları ve video platformu YouTube’a ilişkin yeni düzenleme hazırlandığını söyledi.

Şahin, “Sokak röportajlarına düzen getirilecek. Dikkat etmeleri gerekecek. İftira atamayacaklar, yanlış bilgi veremeyecekler. YouTube üzerinden haber yapanlar, program yapanlar da RTÜK’ten lisans almak zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Şahin, 2022 yılında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunum sırasında muhalefet milletvekilleri tarafından “Sansürcü başkan” denilerek protesto edilmişti.İkr

Reklam

Önceki Haberler

Beko Polonya’daki üretimi durdurdu

Beko Europe'un Polonya'daki iki fabrikasında üretimi durdurma kararının ardından işçiler, Türkiye'nin Varşova'daki Büyükelçiliği önünde eylem…

29 Eylül 2024 00:25

Baykar, İsrail ordusunun silah şirketiyle birlikte Azerbaycan’da düzenlenen askeri fuara sponsor oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne SİHA ve İHA satan Baykar, İsrail ordusunun savaş uçaklarını üreten IAI şirketi…

28 Eylül 2024 23:55

ABD Savunma Bakanı Austin, Beyrut saldırılarının ardından İsrail’e desteğini açıkladı

Açıklamada, "Austin, önceki gün Lübnan'daki olaylarla ilgili olarak Gallant ile iki kez görüştü. Bakan, İsrail'in…

28 Eylül 2024 21:21

TKH: İşgalci İsrail tüm bölgeyi savaşa sürükleyecek bir vahşeti sürdürüyor

TKH tarafından yapılan açıklamada "Halkımızın Nasrallah’ın ölümüne sevinen Siyonist İslamcıları ve cihatçı teröristleri hep hatırlaması…

28 Eylül 2024 20:06

İsrail ordusu bir Hizbullah komutanının daha öldürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Yasin, kuzey sınırında ve İsrail topraklarının derinliklerinde sivil ve askeri…

28 Eylül 2024 20:01
Reklam