İsrail ordusu bir Hizbullah komutanının daha öldürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Yasin, kuzey sınırında ve İsrail topraklarının derinliklerinde sivil ve askeri hedeflerin belirlenmesinden sorumlu bir birimin başındaydı” cümlesine yer verildi.

İsrail ordusu bir Hizbullah komutanının daha öldürüldüğünü duyurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah’ın üst düzey istihbarat komutanı olan Hassan Khalil Yassin’in bugün Beyrut’ta düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıkladı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Yasin, kuzey sınırında ve İsrail topraklarının derinliklerinde sivil ve askeri hedeflerin belirlenmesinden sorumlu bir birimin başındaydı” cümlesine yer verildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri Hizbullah komutanı Yassin’in öldürüldüğü saldırıyı Askeri İstihbarat Direktörlüğü’nün yönettiğini kaydetti.
Söz konusu açıklamada ayrıca şu cümleler kaydedildi: Yassin, rolünün bir parçası olarak Hizbullah’ın tüm saldırı birimleriyle yoğun bir işbirliği içindeydi. Savaş sırasında İsrailli sivillere ve askerlere karşı gerçekleştirilen terör saldırılarının planlanmasında bizzat yer aldı ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ek saldırıları planladı.