İzmir Aliağa'da İYİ-SEN üyesi işçiler gasp edilen hakları için iş bıraktı

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'na bağlı işçiler 9 Eylül Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nde gasp edilen haklarına karşı iş bırakma eylemine başlayacaklarını açıkladı.

İzmir Aliağa'da İYİ-SEN üyesi işçiler gasp edilen hakları için iş bıraktı

İzmir Aliağa’da bulunan 9 Eylül Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi şantiyesinde çalışan İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri gasp edilen hakları ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemine başlayacaklarını açıkladı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın sosyal medya hesaplarından “Uyarıyoruz” başlığıyla yayımlanan açıklamada insan onuruna aykırı barınma ve beslenme koşullarına karşı eyleme başlayacakları belirtildi.

İYİ-SEN’den yapılan açıklama şu şekilde: 

 

Uyarıyoruz!

İzmir Aliağa 9 Eylül Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi şantiyesinde ödenmeyen ücretlerin ödenmesi, insan onuruna aykırı barınma ve beslenme koşullarının düzeltilmesi talebiyle yarından itibaren yasal hakkımız olan iş bırakma eylemi başlatıyoruz.

Aksayan yemeğimiz, kesilen elektriğimiz, koğuşlardaki ısınma problemimizin üzerine bir de kamp alanındaki çöp yığınlarının yarattığı hastalık…

Kölelik koşullarını kabul etmiyoruz! Haklarımız için, insan onuruna yakışır çalışma koşulları için yarından itibaren eylemdeyiz.