Reklam
Kategoriler: GündemMedya

İzmir’de manşet krizi: Cemaate yönelik haber matbaaya takıldı

Reklam

İzmir’de yayın yapan yerel Yenigün gazetesinin Işıkçılar Cemaati’ne ilişkin manşeti matbaaya takıldı, gazete basımın gerçekleşmesi için manşet sayfasını değiştirmek zorunda kaldı.

Yenigün Genel Yayın Yönetmeni Hakan Dirik, yenigun.com’daki “Ekim gider de ya iklim?..” başlıklı yazısında, Işıkçılar Cemaati’ne ait olduğu bilinen İhlas Vakfı’nın, İzmir’deki ilk geniş kapasiteli yurdunu Buca Atatürk Mahallesi’nde açmasını haberleştirdikleri manşetin, matbaa tarafından basımının reddedildiğini yazdı.

Gazete için “BOŞLUĞA ‘IŞIK’ SIZDI” başlığında karar aldıklarını aktaran Dirik, saat 20.00 civarında matbaadan aldıkları telefonla “bu manşetle gazetenin basılmayacağını” öğrendiklerini anlattı. Matbaanın basımı tasarım saatiyle ilgili teknik bir sorun nedeniyle yapmayacağını bildirdiğini anlatan Dirik, şu ifadeleri kullandı:

“Matbaa, önce imtiyaz sahibimiz Mesut Şimşek’e ulaşmış, “Biz bu manşetle gazetenizi basmayız” diye. Haber ve tasarım aşamasında küçük bir ihmal yaptığımızı, Şimşek’in durumu iletmesiyle anlamış olduk. Çünkü gazetemiz “Işıklar içinde” basılıyordu. O saatte, çeşitli baskı seçenekleri üretmek kağıt üzerinde mümkün olsa da, gerçekte çok da seçeneğimiz yok. Ya haberi kaldıracağız ve boyun eğeceğiz, ya da direneceğiz! “Gazete aynen kalsın” seçeneği zaten masaya gelemiyor. Ertesi gün gazete basılıp piyasaya çıkmazsa, gelecek yaptırımlarla, yaklaşık 30 çalışanımızın istihdam güvencesi sarsılacak. Anlaşıldı ki Eylül, Ekim derken, asıl “gece” zor geçecek.”

Dirik bunun üzerine yeni bir manşet sayfası hazırlamak zorunda kaldıklarını, bunun üzerine Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Efendiler, ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz” sözlerini manşete taşıma kararı aldıklarını söyledi.

Reklam

Önceki Haberler

KESK’ten TÜİK önünde eylem: İktidarın politikaları emekçilerin kabusu olmaya devam etmektedir

KESK'in TÜİK önünde yaptığı açıklamada "İktidarın sermaye yanlısı ve emekçi düşmanı bu politikaları, toplumun çoğunluğunu…

3 Ekim 2024 15:52

Cem Garipoğlu’nun mezarından kefen çıkmadı

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları Adli Tıp Kurumu'na götürülürken,…

3 Ekim 2024 15:24

Frankfurt’ta planlanan Filistin’e destek gösterisi yasaklandı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 7 Ekim'de yerel saatle 17.00-21.00'de "Özgür bir Filistin için – Zafer Adaletindir"…

3 Ekim 2024 14:46

Reuters anketi: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?

Reuters'ın düzenlediği dolar kuru anketinde, doların 12 ay içinde 41,25 lirayı geçeceği açıklanadı.

3 Ekim 2024 14:41

Mahmud Abbas: İsrail Gazze’deki altyapının yüzde 90’dan fazlasını yok etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in işgali altında olan Filistin'e ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi…

3 Ekim 2024 14:37

İmamların öğrencilerle görüşmesini engelleyen öğretmenlere verilen sürgün cezasına tepki

Muğla Datça’da Eğitim Sen üyesi iki öğretmen hakkında soruşturma açılması ve öğretmenlerin sürgün edilmesine tepkiler…

3 Ekim 2024 14:31
Reklam