Jandarma, Fernas Maden işçileri ve ailelerine müdahale etti

Jandarma, Manisa Soma'da AKP milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun Fernas Grup’a bağlı maden işletmesinde çalışan ve sendikal hakları için mücadele eden işçilere ve ailelerine müdahale etti.

Jandarma, Fernas Maden işçileri ve ailelerine müdahale etti

Manisa Soma’da AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Maden’de sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için direnişe başlayan işçiler ve desteğe gelen ailelerine jandarma müdahale etti.

Eylemlerinin ilk günü jandarma tarafından gözaltına alınan işçiler, bugün de ailelerinin ve arkadaşlarının katılımıyla şirket önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak kolluk kuvvetleri müdahaleyle engelledi.

Jandarma, maden yoluna çıkan tüm yolları kapatarak, ailelerin ve yakınlarının eylem alanına geçişini durdurdu.

Çocuklar ve aileler, güneş altında saatlerce bekletilirken, evlerine dönmelerine de izin verilmedi. Jandarmanın şirket yanlısı tutumu ailelerin tepkisini çekti.

AİLELER VE ÇOCUKLAR BARİKATA YÜKLENDİ

Yolları kesilen aileler, çocuklarla birlikte barikatlara yüklendi.

Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

MADENCİ YAKININDAN AKP’Lİ VEKİLE TEPKİ

Madenci yakınlarından bir kadın, ”Yeter gayrı yeter. Neresi milletvekiliymiş gelse ya buraya. Hiç mi utanma yok? Bu kadar rezillik olmaz. Siz bizim çocuklarımızsınız. Bize karşı sizi yolluyor” dedi. Jandarma bir kadının, ”Sakin ol, tansiyonunuz çıkar” diye uyarması üzerine madenci yakını “Düşerse düşsün. Çocuklarımın yoluna öleyim daha iyi. İşlerinden çıkarılıyorlar, iş akitleri feshediliyor. Hakları verilmiyor, yeter gayrı. Nerede sizin milletvekiliniz? Benim yüreğim kadar cesareti yok onun” diye tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Maden’de çalışan yedi işçi Bağımsız Maden-İş sendikasına üye olduğu gerekçesiyle 6 gün önce işten atıldı. İşten atılmalara tepki göstermek amacıyla 70 Fernas Maden işçisi iş bıraktı ve jandarma tarafından gözaltına alındı. Maden işçileri serbest bırakılmalarının ardından günlerdir hakları için mücadele etmeye devam ediyor.