Küba Devlet Başkanı'ndan Küba Devrimi'nin 65. yılı ile ilgili açıklama: Fidel ve Raúl'un bize öğrettiği gibi, sosyalist ideal yolunda...

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez Küba Devrimi'nin 65. yılı vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

Küba Devlet Başkanı'ndan Küba Devrimi'nin 65. yılı ile ilgili açıklama: Fidel ve Raúl'un bize öğrettiği gibi, sosyalist ideal yolunda...

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel Bermúdez Küba Devrimi’nin 65. yılı vesilesiyle bir açıklama yayınladı. Küba’da 26 Temmuz 1953’te başlayan Küba’da başlayan ayaklanma 1 Ocak 1959’da faşist diktatör Batista’nın iktidardan indirilmesi ve devrimle sonuçlandı. 1 Ocak 2024 Küba Devrimi’nin 65. yılı.

Açıklama şu şekilde:

“Değerli yurttaşlarım:

2023 bitiyor ve sanki dolambaçlı yollardan çok yüksek bir dağın zirvesine ulaşıyoruz. 65 yıldır pek çok kez olduğu gibi, tırmanış zorluydu ve zaman zaman geri dönmek zorunda kaldık. Ama geldik.

Fidel ve Raúl’un bize öğrettiği gibi, sosyalist ideal yolunda, her hedefin yeni bir başlangıç ​​noktası olduğunun bilincinde olarak bir yerlere varmak, kazanmaktır.

Küba Devrimi’nin 65. yıldönümünü kutlarken, altmış yıldır güçlendirilerek süren ekonomik abluka ve sürekli çözüm arayışlarından kaynaklanan hatalar karşısında kaydettiğiniz ilerlemenin her adımı için size şükran dolu bir kucaklama göndermek istiyorum. Bize dayatılan acımasız ekonomik ablukayı atlatacağız. Biz devrimciler bu 65. yıldönümüne kadar teslim olmaya ve bayrak teslim etmeye gelmedik.

Felaket tellallarının tahminlerine rağmen Devrimi bugüne getiren tarihi nesil, bunun mümkün olduğuna olan inancıyla hâlâ bize eşlik ediyor.

La Demajagua’daki çığlıktan günümüze, Devrim’in tüm zorluklara rağmen ayakta kalabilmesinin sırrı, sağlam liderlik ve bir dizi ilkeyi temel alan benzersiz bir direniş ve yaratıcılık hikayesine halkın katılımı olmuştur.

Bugün sizi, başka bir zorlu yeni yıl arifesinde, değiştirilmesi gereken her şeyi değiştirme gibi büyük bir göreve ihtiyaç duyan ve bunu hak eden tüm tutku ve neşeyle 2024’e girmeye davet etmemize ilham veren de bu hikayedir.

Devrim bir günün, bir yılın, hatta 65 yılın eseri değildir. Bu bir fikirdir, bir iradedir.

Hiçbirimiz yalnız değiliz. İmkansız şeyleri fethetmek için hepimiz birlikteyiz. Ve bunu yapacağız.

Vatan ya da ölüm! Üstesinden geleceğiz!”