Laiklik ihlallerinde geçen hafta: İlkokul öğrencileri tesettüre sokuldu, 'manevi danışman' adı altında öğrencilere abiler ve ablalar eğitim verecek...

Yurtsever Haber Portalı olarak ülkemizde yaşanan laiklik karşıtı olayları yazmaya devam ediyoruz.

Laiklik ihlallerinde geçen hafta: İlkokul öğrencileri tesettüre sokuldu, 'manevi danışman' adı altında öğrencilere abiler ve ablalar eğitim verecek...

HABER MERKEZİ

Eğitimde gericilişme adımlarına devam eden iktidar, okullarda çeşitli projeler düzenleyerek ‘din görevlileri’ni her kademeye dahil etmeye devam ediyor. İlkokul öğrencilerinin okullarında verilen ev ödevlerine din görevlileri yardım edecek, öğrencilere öğle namazı kıldırılacak.

Öte yandan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tesettüre sokulduğu, erkek öğrencilere ise imam cübbesi giydirildiği de ortaya çıktı. Yurtsever Haber Portalı olarak ülkemizde yaşanan laiklik karşıtı olayları yazmaya devam ediyoruz. 20-26 Ocak 2024 tarihleri arasında yaşanan ve öne çıkan başlıklar şu şekilde:

22.01.2024- Cemaatler öğrencilere, kitap zorunluluğu getirmeye başladı. Erenköy cemaatine yakınlığıyla bilinen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, öğrenciler için ‘umre ödüllü’ yarışma düzenlediğini duyurdu. Öğrenciler, cemaat lideri Osman Nuri Topbaş’ın kitabından sorumlu tutuldu.

23.012024- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilkokul öğrencilerine yönelik yeni ‘değerler eğitim’ projesi 10 Şubat’ta aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 10 pilot ilde başlayacak. Buna göre, öğrenciler öğle namazı kılacak. Ayrıca farklı bir zaman diliminde ise programa katılan çocuklarla cami bahçesinde günübirlik kamp programı düzenlenecek. Kız öğrenci gruplarına kız, erkek öğrenci grupların erkek Diyanet Gençlik Gönüllüsü eşlik edecek. Bu etkinliklerde sohbetler de yapılacak, filmler ve0 kitaplar kritik edilecek, sanatsal, sportif faaliyetler yapılacak, ‘kadim oyunlar’ oynanacak. Projeye dahil olan tüm çocuklar ve velilerin katılımıyla yerel şartlar dikkate alınarak, müftülüklerin uygun gördüğü vakitte, bir defa “camide buluşuyorum” etkinliği yapacak.

 

 

 

 

23.01.2024- Ankara Ulus’taki Hacı Bayram Veli Camisi’nin yakınında bulunan ve Berrak İlim, Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ait “Nur Konağı”nın Nurcuların müzesi ve medresesi olduğu öğrenildi. Derneğin resmi sayfasında “Nur Konağı haftanın belirli günleri okumalı Risale-i Nur derslerinin ve ilmi tartışmaların yapılması planlanan bir medresedir” ifadeleri kullanılıyor. Cumhuriyet’in haberine göre, hafta sonları kadın ve gençlerin yanı sıra ilkokul ve ortaokul çocuklarına da dersler verdiği öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

25.01.2024- Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, çocuk evliliklerinin Kuran’a uygun olduğunu savunarak, “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Bluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir” dedi.

26.01.2024– ÇEDES kapsamında ‘manevi danışman’ adı altında din görevlilerinin okullarda faaliyet göstermesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 ilde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine cami ve gençlik merkezlerinde “değerler eğitimi” dersi verecek. Eğiticiler “gönüllü abi ve ablalardan” oluşacak.

 

 

 

 

 

28.01.2024- Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nda ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin tesettüre sokulduğu, erkek çocuklara ise imam cübbesi giydirildiği ortaya çıktı.