Laiklik ihlallerinde geçen hafta: Adliye'de şeriat sloganları, okullarda gerici uygulamalar tam gaz...

Yurtsever Haber Portalı olarak ülkemizde yaşanan laiklik karşıtı olayları yazmaya devam ediyoruz.

Laiklik ihlallerinde geçen hafta: Adliye'de şeriat sloganları, okullarda gerici uygulamalar tam gaz...

HABER MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gerici faaliyetleriyle dikkat çeken birçok vakıfla art arda protokol imzalamaya devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun tarikat ve cemaatlerle bağlantılı İlkseç Vakfı’nı ziyaret ettiği ortaya çıktı. İktidarın gericilik politikaları hız kazanarak devam ediyor. Yurtsever Haber Portalı olarak ülkemizde yaşanan laiklik karşıtı olayları yazmaya devam ediyoruz. 13-19 Ocak 2024 tarihleri arasında yaşanan ve öne çıkan başlıklar şu şekilde:

13.01.2024- Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki okullara göndereceği kitaplar arasında karma eğitimi hedef alan ve Aleviliğe ‘bozuk zihniyet’ diyerek hakaret eden Nurettin Topçu’nun kitapları da dağıtılacağı öğrenildi.
Okul öncesi dönem için alınacak kitapların arasında, Inda Ahmad Zahri’nin “Yılımı Şenlendiren Ay: Ramazan” kitabı ile Elif Santur’un “Peygamber Efendimiz”, “Musa Peygamber”, “Nuh Peygamber”,-“Salih Peygamber” ve “Süleyman Peygamber” isimli kitapları yer aldı. Bu kitapların her birinden 60’ar adet alınması planlandı. İlkokul dönemine dair alınacak kitaplar da ihale dosyasında yer aldı. Buna göre Veysel Akkaya’nın kaleme aldığı “Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri”, “Abdulkâdir Geylânî Hazretleri”, “Emir Sultan Hazretleri” kitapları temin edilecek. Geylânî, Kādiriyye tarikatının kurucusu olarak biliniyor. Bunun dışında “Ayetlerle Erdemli Davranışlar”, “Allah’ın İsimlerini Öğreniyorum”, “Peygamberimi Öğreniyorum”, “Peygamberimizin Çocuklarla Oynadığı Oyunlar” başlıklı kitapların da alınması kararlaştırıldı. Birgün’ün aktardığı habere göre, bu kitaplardan 125’er adet satın alınıp okullara dağıtılacak. Ortaokul çağı için alınacak kitaplar arasında Yavuz Bahadıroğlu’nun “Uzay Çocuğu”, “Cengaver” ve “Canım Peygamberim” kitapları bulunuyor. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla bilinen Bahadıroğlu, ölmeden önce Yeni Akit’te yazıyordu. Bunların dışında “Rehberim Peygamberim”, “Allah’ın Arslanı Hazreti Hamza”, “Allah’ın Kılıcı Halid Bin Velid” alınacak kitaplar arasında yer aldı. Bu kitaplardan 125’er tane temin edilecek.

14.01.2024- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun 1925’te çıkarılan 677 sayılı yasa ile yasaklanmasına karşın faaliyetlerini fiilen sürdüren tarikat ve cemaatlerle bağlantılı İlkseç Vakfı’nı ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

 

 

 

 

 

 

15.01.2024- ÇEDES projesi kapsamında Bursa, Eskişehir, Aydın, Mardin ve Muğla’da öğrenciler camiye götürüldüğü ve din görevlilerinin okullarda çocuklarla buluştuğu öğrenildi. Eskişehir’deki Gündüzalp Ortaokulu’nda ise Hilal Camisi imamı Yunus Alkan’ın öğrencilere okulda konferans verdiği ortaya çıktı. Okulun internet sitesindeki paylaşımında Alkan’ın öğrencilerle, “adap, nezaket ve saygı” konusunda “sohbet” gerçekleştirdiği aktarıldı.

 

 

 

 

 

15.01.2424- AKP’li belediyelerin , Bilal Erdoğan’ın başkanlığında cemiyete bağlı faaliyet yürüten İlim Yayma Vakfı için ve iktidara yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti yurtlarının tadilat ve onarım işleri ile ek inşaatları için toplam 33 milyon 625 bin 570 TL harcadığı ortaya çıktı.

16.01.2024- Atatürk’e dua edilmesine tepki göstererek camiyi terk eden ve hakaret içerikli paylaşımları ortaya çıkan Ahmet Bostancı tahliye edildi. Tahliyenin ardından adliyede “yaşasın şeriat” sloganları atıldı.

16.01.2024-Menzil tarikatının şeyhi Muhammed Saki Elhüseyni, lüks aracıyla umreye gitti. Şeyhleri lüks audisiyle umreye giderken müritleri audinin peşinden koştu.

16.01.2024- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 35 milyar 910 milyon TL olan 2023 yılı bütçesi, temmuz ayında TBMM Genel Kurulu’ndan geçirilen ek bütçe ile 36 milyar 468 milyon TL’ye çıkarıldı. Başkanlığın, ocak-aralık döneminde bütçesinden yaptığı toplam harcama 47 milyar 988 milyon 782 bin TL ile ifade edildi.

17.01.2024- Muğla’nın Dalaman ilçesinde proje kapsamında ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından cuma günü tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla sabah namazı organizasyonu yapıldığı ortaya çıktı. Söz konusu etkinliğe ilçe kaymakamı ile belediye başkanının da katılacağı belirtildi.

18.01.2024- Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, gerici faaliyetleriyle dikkat çeken Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile “Değerler Eğitimi ve Toplumsal Duyarlılık Eğitim İş Birliği” kapsamında bir protokol imzaladı. Vakıf protokol kapsamında Esenyurt’ta 59 okulda seminer düzenleyecek. Ayrıca sınıflara derse giren öğretmenlerin izinli veya raporlu olduğu günlerde protokol kapsamında vakıf “öğreticilerinin” boş derslere girecek olması da dikkat çekti. Söz konusu vakfın kurucu mütevelli heyeti üyeleri arasında, Mustafa Kemal Atatürk’e “deccal” diyen Said Nursi’nin öğrencilerinden olduğu ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

19.01.2024- Diyanet’in İzmir’de yapımı devam eden ihtisas merkezinin 2023’te 279 milyon TL olan proje tutarının 2024 yılında 460 milyon TL olarak güncellendiği ortaya çıktı.

19.01.2024- Laiklik Meclisi’nin 9 Kasım 2023’te, Cumhuriyet gazetesinin gündeme getirdiği ÇEDES projesi kapsamında Tekirdağ ve Batman’da ilkokul öğrencilerine cami temizliği yaptırılmasına ilişkin yaptığı şikayetle ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı” kararı verilmişti. Bu karara itiraz, Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından da reddedildi.