Laiklik Meclisi: Saltanat ve hilafet sevdalısı Osmanoğlu suç işlemektedir!

Laiklik Meclisi, 3 Mart'ın Laiklik Günü olarak ilan edilmesine yönelik verilen kanun teklifinden rahatsız olan gerici Sultan 2. Abdulhamid’in torunu Kayıhan Osmanoğlu'na cevap niteliğinde bir açıklama yayımladı.

Laiklik Meclisi: Saltanat ve hilafet sevdalısı Osmanoğlu suç işlemektedir!

Laiklik Meclisi, geçtiğimiz gün CHP’li Öztürkmen’in, 3 Mart’ın ‘Laiklik Günü’ olarak kutlanması hakkında verdiği kanun teklifi üzerine rahatsız olan Osmanlı Devleti’nin padişahlarından Sultan 2. Abdulhamid’in torunu Kayıhan Osmanoğlu’na cevap niteliğinde bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Ama bütün bunların yanında belki de en önemlisi bu Cumhuriyet düşmanı şahıs laikliğe ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan halka karşı suç işlemektedir!” denildi.

“Bu vesileyle, 3 Mart 1924 tarihinde TBMM’de hilafetin ve din işleri bakanlığının kaldırılmasına dair yasa teklifleri ile öğretim birliği yasası teklifini sunan bütün vekilleri, onaylayan meclisi saygıyla anıyoruz” denilen açıklamada “Laiklik Meclisi, başta Sayın Hasan Öztürkmen olmak üzere Laiklik Günü’ne sahip çıkan, bu mücadeleyi yürüten bütün yurttaşların yanındadır ve laiklik mücadelesini kararlılıkla, büyüterek sürdürecektir” ifadeleri kullanıldı.

Laiklik Meclisi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Saltanat ve hilafet sevdalısı Osmanoğlu suç işlemektedir!

Kayıhan Osmanoğlu isimli şahıs, “Osmanlı torunu” sıfatıyla CHP Gaziantep milletvekili Sayın Hasan Öztürkmen’in Laiklik Meclisi’nin katkılarıyla, 3 Mart’ın ‘Laiklik Günü’ olarak ilan edilmesi için TBMM’ye verdiği kanun teklifine karşı Meclis’teki partilere çağrı yapmış.

“YURTTAŞ OLAN HALKIN KUL VE TEBAA HALİNE GELMESİ ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞMAKTADIR”

Osmanoğlu, belli ki Cumhuriyet’le birlikte yurttaş olan halkın, yüzlerce yıl öncesinde olduğu gibi kul ve tebaa haline gelmesi özlemiyle yanıp tutuşmaktadır.

Kendisine hatırlatalım: 3 Mart 1924 tarihli ve 431 sayılı Devrim Yasası yürürlüktedir ve Anayasa’nın 174. maddesi ve 4. maddesiyle Anayasal olarak da bağlayıcıdır! Bu şahıs açıkça yasal ve Anayasal suç işlemektedir. Benzer bir şekilde, bugüne kadar Cumhuriyet değerlerini, Anayasanın örgütlenme, yurttaş olma haklarını kullanan yurttaşlara karşı bir sopa olarak kullanılan TCK 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu da işlemektedir.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN HALKA KARŞI SUÇ İŞLEMEKTEDİR”

Ama bütün bunların yanında belki de en önemlisi bu Cumhuriyet düşmanı şahıs laikliğe ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan halka karşı suç işlemektedir!

Bu vesileyle, 3 Mart 1924 tarihinde TBMM’de hilafetin ve din işleri bakanlığının kaldırılmasına dair yasa teklifleri ile öğretim birliği yasası teklifini sunan bütün vekilleri, onaylayan meclisi saygıyla anıyoruz.

Laiklik Meclisi, başta Sayın Hasan Öztürkmen olmak üzere Laiklik Günü’ne sahip çıkan, bu mücadeleyi yürüten bütün yurttaşların yanındadır ve laiklik mücadelesini kararlılıkla, büyüterek sürdürecektir.

Laiklik Meclisi
1 Mart 2024