Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın: 2 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde, Mitsubishi Electric fabrikası inşaatında çıkan yangında yaşanan iş kazasında iki işçi hayatını kaybetti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın: 2 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde, Mitsubishi Electric fabrikası inşaatında çıkan yangında yaşanan iş kazasında iş güvenliği önlemleri ve ihmali konularını bir kez daha gündeme getirdi. Alibaba Gökalp ve Zülfü Çınar adlı iki işçi, platformda kaynak yaparken çıkan yangında hayatını kaybetti. Yangın, kıvılcımların platformun altında bulunan izolasyon malzemelerine sıçramasıyla başladı.

İşçilerin panikle kendilerini platformdan aşağı bırakmalarına rağmen, çevredekilerin müdahalesi yetersiz kaldı. İş makinalarıyla toprak dökülerek yapılan müdahale, yangının büyümesini engelleyemedi ve iki işçi daha iş cinayetinde yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden işçilerin Tuncelili oldukları ve Manisa’ya iş bulmak amacıyla geldikleri öğrenildi. Soruşturma sürerken, bu iş cinayetinin, inşaat sektöründe iş güvenliği standartlarına uygunluk ve denetim eksiklerini bir kez daha gündeme getirdi.

İşçilerin cenazeleri, İzmir Menemen Cemevin’den, memleketleri Tunceli’ye götürülmek üzere yola çıktı.