Reklam
Kategoriler: Ekonomi

Mehmet Şimşek, ABD sermayesinin yöneticileriyle görüştü

Reklam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, yatırımcı toplantıları ve görüşmelerini sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Şimşek, New York temasları kapsamında, ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley’nin üst yönetimiyle bir araya geldi.

Şimşek, Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında, ekonomi programını anlattı. Toplantıya dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir yatırımcı grubu katıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Goldman Sachs’ın düzenlediği Yatırım Konferansı’nda detaylı bir sunum yapan Şimşek, Goldman Sachs Küresel İlişkiler Başkanı Jared Cohen’in moderatörlüğünde de soruları yanıtladı.

META VE IFC YÖNETİCİLERİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Mehmet Şimşek, New York temasları kapsamında, bazı ikili görüşmeler de yaptı.

Şimşek, META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ve beraberindeki heyetle verimli toplantılar gerçekleştirdi.

Şimşek, ayrıca, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) ABD şubesi ev sahipliğinde düzenlenen Amerika-Türkiye iş dünyası buluşmasına da katıldı.

Söz konusu toplantılarda Şimşek’in, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin sıkı maliye politikalarının odak noktası olacağını ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını aktardığı öğrenildi.

Reklam

Önceki Haberler

Hizbullah doğruladı: Nasrallah, İsrail saldırısında öldürüldü

Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada da Nasrallah'ın İsrail saldırında öldürüldüğü doğrulandı. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Liderimiz öldürüldü,…

28 Eylül 2024 15:10

İşçiye hakkını vermemek için bi̇nbi̇r bahane sponsorluk şahane

Bünyesinde çalışan sendikalı işçileri haklarını vermemek için işten çıkartan Lezita, İzmir kulübü Göztepe'nin basketbol takımıyla…

27 Eylül 2024 22:32

Avukat Hareketi’nden İstanbul Barosu seçimlerine dair açıklama

Avukat Hareketi'nden yapılan açıklamada "Bu seçimlerin aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nun yapısını belirleyecek…

27 Eylül 2024 19:49

İsrailli şirket ve Azerbaycan Savunma Bakanlığı arasında dikkat çeken anlaşma

Azerbaycan resmi haber ajansı APA, haberi okuyucularına, "İsrail ve Azerbaycan arasında savunma sanayi alanındaki işbirliği…

27 Eylül 2024 17:37

SANA: İsrail, Suriye’de bir askeri noktaya saldırı düzenledi

Suriye resmi haber ajansı SANA, İsrail'in, Suriye'de Lübnan sınırında yer alan bir askeri noktaya saldırdığını…

27 Eylül 2024 17:18

Belarus, ülkeye saldırıldığı anda nükleer silah kullanacak: Bu dünya savaşı demek

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, ülke sınırlarına saldırıldığı anda nükleer silahları kullanacaklarını bildirdi.

27 Eylül 2024 17:14
Reklam