Mitingin nedeni belli oldu: İsrail'le ticarete tek laf etmeyen Bilal Erdoğan halkı boykota çağırdı!

Bilal Erdoğan Galata Köprüsü'nde yapılan mitingde konuştu ve halkı İsrail'i boykot etmeye çağırdı.

Mitingin nedeni belli oldu: İsrail'le ticarete tek laf etmeyen Bilal Erdoğan halkı boykota çağırdı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare kurulu üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK’nin katılımıyla düzenlenen “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” mitinginde konuştu.
Erdoğan’ın mitingde yaptığı konuşmadaki “Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. İstanbul, boykota devam edeceğimize söz veriyor muyuz?  Bu iş ateşkesle bitmeyecek. Filistin davası sürdüğü müddetçe hayatımızda boykota yer açacağız. Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayaklarını denk alsınlar. Söz veriyor muyuz?” sözleri ise dikkatleri çekti.
Bilindiği üzere Türkiye ile İsrail arasında ticari faaliyetler 7 Ekim tarihinden beri son hızıyla devam ediyor. Bağımsız gazeteci Metin Cihan’ın yaptığı araştırmalarla ortaya çıkan ticaret gerçekleri içerisinde Bilal Erdoğan’ın ağabeyi Burak Erdoğan’ın ortağının, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın ve bir dizi AKP’linin de adı geçiyor. Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin hacmi kadar içeriği dikkat çekici. Başta çelik olmak üzere İsrail silah sanayisinin ve lojistiğinin önemli bir kısmı Türkiye’den tedarik ediliyor ve bunlar Filistin halkının üzerine bomba olarak yağıyor. Böylesi bir tablo varken Bilal Erdoğan’ın halkı boykota çağırması ise büyük bir ikiyüzlülük ve adres şaşırtma olarak tarihe geçti. Erdoğan’ın yaptığı bu açıklama mitingin ne amaçla yapıldığı konusundaki soru işaretlerini beraberinde getirdi. AKP’lilerin ticari faaliyetlerinin devam ettiği bir dönemde “Gazze dayanışması” şiarıyla yapılan bu mitingin amacının ne kadar dayanışma olduğu ise soru işaretlerinin temel sebebini oluşturuyor.
Metin Cihan tarafından tespit edilen ticari faaliyetler ise şu şekilde:
Bilal Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. 7 Ekim’de İsrail Naziliği binlerce çocuğu katletti.

Biz bu sabah yılın ilk gününün sabahında İstanbul’dan bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. 12 şehidimizi de Filistin’de olup bitenleri de takip edenler olarak dünyaya haykırmak istiyoruz.

Bizler kayıtsız kalamayız çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Çünkü Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Bizden önceki ecdadımız bu toprakları şehit kanlarıyla sulamıştır. 3 dinin mensuplarının huzur ve barış içerisinde yaşamasını temin etmişlerdir.”

“BOYKOTA DEVAM EDECEĞİZ”

“Topraklarımızda gözü olanların, Arz-ı Mevud safsatasıyla milyonların kanına girenlerin gözlerini çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız. On binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız. Yılın ilk günün sabahında Galata Köprüsü’nde, yüz binler, biliyoruz ki terörle mücadele yıllar boyunca verdiğimiz şehitlerimizi katillerinin kim olduğunu biliyoruz.

Filistin soykırımına sebep olanların ve şehitlerimiz katillerinin aynı olduğunu bizler biliyoruz. Ancak birlik olduğumuzda zulümlere karşı güçlü olabiliriz. Mülteci düşmanlarını körükleyenlerin de kimle olduğunu biliyoruz.

Ayasofya’nın zincirlerinin kırılması Kudüs’ün Mescid-i Aksa’nın zincirini kırılmasının ilk adımı olduğunu biliyoruz.

Amerika’nın arkasında durduğu Siyonist rejime karşı çıkacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. İstanbul, boykota devam edeceğimize söz veriyor muyuz?  Bu iş ateşkesle bitmeyecek. Filistin davası sürdüğü müddetçe hayatımızda boykota yer açacağız. Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayaklarını denk alsınlar. Söz veriyor muyuz?”