Reklam
Kategoriler: Gündem

Narin Güran’ın 14 kuzeni ile görüşüldü: Korku ve kaygı hakim

Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın kuzenlerinden bazılarının olaydan olumsuz etkilenerek kaygı ve korku duygularının arttığını, bazılarının ise okula devamsızlık yaptığını belirledi. Bakanlık, kuzenleri danışmanlık tedbirleriyle desteklemeye yönelik yeni bir çalışma başlattı.

Tavşantepe Mahallesi’ndeki psikososyal destek çalışmaları kapsamında 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca verilen hizmete ilişkin ön raporun ardından, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesi yönünde talimat verdi.

Bu kapsamda, çocukların psikolojik iyilik hallerinin artırılması ve günlük yaşam rutinlerinin tekrar düzene girmesine yönelik daha kapsamlı bir ekip oluşturulmuştu.

NARİN’İN 14 KUZENİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan “Tavşantepe Özel Ekibi” köyde çalışmalarına başladı. Psikologlar ve psikolojik danışmanların görev aldığı uzman ekip, ilk olarak Narin’in 18 yaş altı 14 kuzeni ile görüştü.

Çocukların sosyal uyum süreçlerini izleyen ekip, Narin’in kuzenlerinden bazılarının olay nedeniyle psikolojik olumsuzluk yaşadığını belirledi.

Özellikle yaşları küçük kuzenlerde korku ve kaygı durumunun hakim olduğunu tespit eden uzmanlar, bazı çocukların “toplumsal baskılardan eğitimlerine devam edemediklerini” belirttiğini kayıt altına aldı.

Bu çocukların düzenli takiplerinin yapılması için danışmanlık tedbiri ile desteklenmelerinin önemine vurgu yapan özel ekip, kuzenlerden okula devamsızlık yapanlarla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini de bilgilendirdi.

Bazı kuzenlerin ise olaydan olumsuz etkilenmesine karşın, sağlanan psikolojik desteklerin ardından durumlarının daha iyi olduğu belirlenirken, çocukların eğitim hayatlarına devamlarının sağlanmasının normalleşme süreçlerinde etkili olacağı belirtildi.

Ekibin köydeki çalışmaları devam ederken, daha kapsamlı çalışmaların, soruşturmanın tamamlanmasının hemen ardından başlayacağı kaydedildi.

Reklam

Önceki Haberler

MERCEK | Seçimi kim kazandı?

"Büyük ölçüde kurumsallaştırılan dinselleşmenin “hukuksallaşması” önemli bir hedeftir. Bununla ilgili akla hemen iki neden gelmektedir.…

7 Ekim 2024 14:14

Hukuk Defterleri dergisi “AKP’nin krizleri ve çıkış arayışı” dosya konusuyla yayımlandı

Hukuk Defterleri dergisinin 41. sayısı "AKP'nin krizleri ve çıkış arayışı" dosya konusuyla yayımlandı.

7 Ekim 2024 13:26

Hizbullah, Lübnan halkına İsrail saldırılarını püskürtme sözü verdi

İsrail ordusu Güney Lübnan'da kara operasyonu başlatırken Hizbullah yaptığı açıklamada İsrail'in "ortadan kaldırılması gereken 'kanserli…

7 Ekim 2024 11:57

Emekçilerin yol masraflarında rekor artış

Eleman.net’in düzenlediği ankete göre çalışanların yüzde 39’u yol ücreti almıyor. Öte yandan anket katılımcılarının yüzde…

7 Ekim 2024 11:44

Bakan Işıkhan’ın aşçı yakını Almanya’ya ataşe atandı iddiası

Bakan Vedat Işıkhan'ın üniversiteden arkadaşının 'aşçı' olan damadı Batuhan Gül, Almanca bilmemesine rağmen Almanya'ya Çalışma…

7 Ekim 2024 10:43

Laiklik Meclisi’nden baro seçimlerinde aday olan avukatlara açık çağrı

Laiklik Meclisi'nden baro genel kurullarına yönelik yapılan açıklamada "aday olan avukatların karşı devrim sürecinin son…

7 Ekim 2024 10:22
Reklam