Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Özel sektör öğretmenlerine polis müdahalesi

Reklam

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, eğitimde yaşanan sorunlar ve kamu ile özel sektör arasındaki ücret eşitsizliğine karşı Ankara’da bir araya geldi.

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’na yürürken, yürüyüşün ardından Bakanlık önünde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından TBMM’nin karşısında bulunan Milli Egemenlik Parkı’nda oturma eylemi yapmak isteyen öğretmenlere polis müdahale etti.

Bir polisin öğretmenlere silah çekmesinin ardından öğretmenler, “Öğretmene nasıl silah çekersin, sizi biz yetiştiriyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Polis eylem yapan öğretmenlere müdahalede bulunurken, öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösterdi.

Öğretmenler şu açıklamaları yaptı:

“Öğretmene verilen değer kamuda ya da özelde fark etmeksizin öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz diyemediği müddetçe biz bu mücadeleyi vereceğiz. Ne gözaltından ne tutuklamadan ne patronlardan korkuyoruz ne geri adım atıyoruz. Bu ülkede eğer öğretmene değer gösteriyoruz diyorlarsa özel eğitim kurumlarında öğretmenler asgari ücretlerle çalıştırılamaz diyecekler. Bunu güvence altına alacaklar. Bunu yapmayanlar açık bir şekilde patronların yanında yer alıyor demektir. Patronlar tarafından yönetiliyor demektir. Çünkü bizim Yusuf Tekin kendisi de nisan ayında bu taban maaş uygulaması 3 formül şeklinde geçecek dedi. Bunu siz istiyorsunuz diye değil biz zaten yapacağız dediler. Biz vicdanlı insanlarız dediler. Adaleti savunuruz dediler, adalet işte burada. Vicdan onlar içinde bir öğretmenin patronların karşısında ezilmesi demektir. Bakın biz TBMM’ye sesleniyoruz, AKP’ye, Saadet Partisi’ne, MHP’ye, YRP’ye, DEM Parti’ye, CHP’ye sesleniyoruz, tüm partilere sesleniyoruz. Her şey sizin Öğretmenlik Meslek Kanunu komisyona geldiğinde alacağınız bir doğru tavra bakıyor.”

Öğretmenler bakanlık önünden Meclis’e “Taban maaş hakkımız, geri alacağız”, “Mücadele dersini öğretmenler verecek”, “Sözünü tutmayan Bakan Tekin istifa”, “Yasaşın eğitim mücadelemiz”, “Öğretmenin birliği patronları yenecek” sloganlarıyla yürüdü.

Reklam

Önceki Haberler

İhraç edilen hakim HSK üyesine ‘büyü’ yaptırmış

İhraç edilen hakim Gül Altınok’un, HSK 2. Daire Başkanı Mehmet Akif Ekinci’nin fotoğrafını Arap büyücüye…

26 Haziran 2024 13:18

NATO’nun yeni genel sekreteri belli oldu

NATO müttefı̇klerı̇, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yı̇ yeni genel sekreter olarak seçtı̇. Rutte, kendisini destekleyen müttefiklerine…

26 Haziran 2024 13:13

Bakan Tunç’tan Sinan Ateş davası hakkında açıklama

İlk duruşması 1 Temmuz'da yapılacak Sinan Ateş davası öncesinde açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,…

26 Haziran 2024 13:09

Milyonlarca emekçi açlığa mahkum edildi: Asgari ücrete ara zam yapılmayacak

Milyonlarca yurttaş yüksek enflasyon altında alım gücünü günden güne kaybederken iktidar asgari ücrete ara zamma…

26 Haziran 2024 13:06

Halil Umut Meler’in darbedilmesine ilişkin dava ertelendi

Ankaragücü- Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk…

26 Haziran 2024 13:03

Bakanlık, Gayrettepe’deki gece kulübü yangını ile ilgili 10 belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi

9 şüpheli hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan iddianame hazırlandı

26 Haziran 2024 11:28
Reklam