Özgür Özel, Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret etti!

Özel burada Nazi'lere yakınlığı ile bilinen ve Yugoslavya'nın parçalanmasında NATO'ya hizmet eden Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

Özgür Özel, Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret etti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Srebrenitsa Katliamı’nın 29’uncu yıl dönümü dolayısıyla  Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gitti. Özel burada Nazi’lere yakınlığı ile bilinen ve Yugoslavya’nın parçalanmasında NATO’ya hizmet eden Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret etti. Sağ açılımları ile dikkat çeken CHP’nin Genel Başkanı Özel’in bu ziyareti kamuoyunda tepki uyandırdı.

Özel İzzetbegoviç’in mezarı başında yaptığı açıklamada “Arkamızda Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in kabri olduğu halde buradan bütün dünyaya bir kez daha sesleniyoruz, Filistin’de bir katliam var. Filistin’deki katliama dur deyin. Dur deyin ki böyle utançları hep beraber yaşamayalım. Bugün buraya gelip utanç duyanlar, yarın Filistin’de yaptıklarının hesabını vermekte yine zorlanacaklar” dedi.

1925 doğumlu olan İzzetbegoviç, 16 yaşındayken Boşnaklar arasında faaliyet yürüten “Genç Müslümanlar” örgütüne üye olmuştu. İzzetbegoviç aynı zamanda Naziler’in 13. SS Tümeni olarak bilinen Hançer örgütünün üyesiydi.