Sınıf Tavrı'ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs'a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

Sınıf Tavrı'ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs'a!

“İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen” sloganıyla işçilerin mücadele platformu olan Sınıf Tavrı 1 Mayıs’a dönük bir çağrı yayımladı.

“Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!” başlığıyla yapılan açıklamada “Patron düzenine mahkum değiliz! Patronların sömürü düzenine karşı insanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen için Sınıf Tavrı olarak başta İstanbul Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanında alanlardayız” ifadeleri yer aldı.

Sınıf Tavrı’nın 1 Mayıs açıklaması şu şekilde:

Türkiye işçi sınıfı, patronların rant, yağma ve sömürü düzeninde her geçen gün yoksullaşmaya devam ediyor.
Bugün emekçiler bir yandan başta barınma ve beslenme olmak üzere temel ihtiyaçlarının hiçbirini karşılayamazken öte yandan işsizlik tehdidiyle kölelik koşullarına mahkum ediliyor.
Emekçiler çocuklarını okullara yarı aç yarı tok gönderirken, yayınlanan dolar milyarderleri listelerinde Türkiye’den yeni patronlar boy gösteriyor.
Milyonlarca emekliye sadaka ücreti reva görülürken, yandaşlar dört beş maaşla ihya ediliyor.
İliç’te toprak altında, Gayrettepe’de yangında Türkiye’nin dört bir yanında işçiler şantiyelerde, maden ocaklarında patronlar daha fazla kar etsin diye toplu katliam yaşamaya devam ediyor.
Şimdi krize girmiş sömürü düzeninde krizin faturası emekçilere ödetilmek isteniyor. Orta Vadeli Program ile yapmak istedikleri tam da budur.
Patronlar kar etmeye devam etsin diye emekçiler işsizlik, yoksulluk ve açlık cenderesine mahkum kalsın isteniyor.
Patron düzenine mahkum değiliz!
Patronların Sömürü düzenine karşı insanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen için Sınıf Tavrı olarak başta İstanbul Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanında alanlardayız.
Yaşasın 1 Mayıs!