Slovakya Başbakanı: Ukrayna'nın NATO üyeliğini veto edeceğiz

Fico, Ukrayna'nın NATO'ya katılımının 3. Dünya Savaşı'nın temelini oluşturmak anlamına geldiğini ifade ederek Slovak ordusunca Ukrayna'ya hiçbir silah yardımı sağlanmayacağını vurguladı.

Slovakya Başbakanı: Ukrayna'nın NATO üyeliğini veto edeceğiz

Slovakya’nın devlet televizyonu RTVS’ye konuşan Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna’ya askeri yardım yapılması ve Ukrayna’nın NATO’ya katılımının yanı sıra Rusya’ya yaptırım uygulanmasına da karşı olduğunu söyledi.

“Ukrayna bağımsız ve egemen bir ülke değil, tamamen ABD’nin etkisi ve kontrolü altındadır.” diyen Fico, bu hafta bir araya geleceği Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal’a Ukrayna’nın NATO üyeliğini veto edeceğini ileteceğini belirtti.

Fico, Ukrayna’nın NATO’ya katılımının 3. Dünya Savaşı’nın temelini oluşturmak anlamına geldiğini ifade ederek Slovak ordusunca Ukrayna’ya hiçbir silah yardımı sağlanmayacağını vurguladı.

Ukrayna’nın “dünyanın en yozlaşmış ülkelerinden biri” olduğunu iddia eden Fico, “Size gönderilen yardımların ne kadarının bir yerlerde kaybolduğunu ancak Tanrı bilir” dedi.

Fico, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın askeri çözümü olmadığını ifade ederek Ukrayna’nın topraklarının bir kısmından vazgeçmesi gerektiğini, Rusya’nın çekilmesinin gerçekçi olmadığını savundu.