Sosyalist Liseliler: Üniversite kapıları kâr kapısı olamaz

Sosyalist Liseliler, ÖSYM'nin açıkladığı YKS sınavına yönelik zamlara karşı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada sermaye düzeninin emekçi çocuklarını birer kâr kapısı olarak gördüğü ifade edildi.

Sosyalist Liseliler: Üniversite kapıları kâr kapısı olamaz

Sosyalist Liseliler, YKS başvurularının başlaması üzerine belli olan zamların üzerine bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada ülkemizde yaşanan ekonomik krizin daha da derinleştiği vurgulanarak AKP’nin ve onun temsil ettiği sermaye düzeninin, emekçi çocuklarını kâr kapısı olarak gördüğüne vurgu yapıldı.

“Fakat gençlik tüm bu yapılanlara sessiz kalmayacaktır” denilen açıklamada “Eşit, parasız ve bilimsel eğitim talebiyle, okullarımızda insanca yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz!” ifadeleri kullanıldı.

Sosyalist Liseliler’den yapılan açıklama şu şekilde:

YKS başvurularının başlamasıyla sınav ücretlerine gelen zam belli oldu. Oturum başı 295 TL fiyat biçilen üniversiteye giriş sınavında 3 oturumun toplamı 2023’te 345 TL iken bu yıl 885 TL’ye çıktı.

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz gün geçtikçe daha da derinleşmekte ve bu krizin tüm yükü emekçilerin sırtına yüklenmektedir. Bugün memleketin tüm serveti patronlara, müteahhitlere ve yandaşlara dağıtılırken; bilimsel ve parasız bir eğitimi sağlayabilecek olanakların tümü Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokollere, cemaat, tarikat şeyhlerine ve AKP’nin yeni kadro yetiştirme kurumları olan İmam Hatip okullarına aktarılıyor.

Bir kamu kurumu olan ÖSYM’nin ücretsiz olarak sağlaması gereken imkanları sağlamayıp aksine buraları birer kâr kapısı olarak görmesi; AKP’nin ve onun temsilcisi olduğu düzenin, emekçi çocuklarını kâr kapısı olarak gördüğü bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Fakat gençlik tüm bu yapılanlara sessiz kalmayacaktır.

Eşit, parasız ve bilimsel eğitim talebiyle, okullarımızda insanca yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz!