Sosyalizm mücadelesinin öncü kadrolarından Mustafa Sarıbaş'ı unutmadık

21 Ağustos 2021 tarihinde aramızdan ayrılan Mustafa Sarıbaş'ın yaşamı ve mücadelesi hepimize ışık olsun.

Sosyalizm mücadelesinin öncü kadrolarından Mustafa Sarıbaş'ı unutmadık

Ömrünü sosyalizm mücadelesine adayan, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Parti Meclisi Üyesi, Mustafa Sarıbaş 3 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

Mustafa Sarıbaş, işçi sınıfı mücadelesinin ve öğretmen hareketinin öncü kadrolarındandı. 12 Eylül öncesinde Türkiye Komünist Partisi saflarına katılan Mustafa Sarıbaş, öğretmenlerin örgütlü mücadelesinde ön saflarda mücadele ederken, 69 yıllık yaşamının neredeyse tamamını komünist mücadeleye ve işçi sınıfına adamış inatçı bir komünistti.

Mustafa Sarıbaş, sermaye iktidarı tarafından 1979 katledilen, öğretmen hareketinin öncülerinden Talip Öztürk’ün yakın arkadaşı, Birlik Dayanışma hareketinin önemli bir kadrosu ve Atılım yıllarında TKP militanı olarak mücadeleyi büyütenlerdendi.

2000’li yıllarda Partisi ile yeniden buluşan Mustafa Sarıbaş, Türkiye Komünist Hareketi’nin de kurucu kadroları arasında yer alarak, TKP’nin geleneğinin geleceğe taşınması ve Parti’nin yeniden ayağa kaldırılması görevinin altına girmekten hiç çekinmemişti. 21 Ağustos 2021 tarihinde aramızdan ayrılan Mustafa Sarıbaş’ın yaşamı ve mücadelesi hepimize ışık olsun.