TKH: Emek, laiklik, bağımsızlık için 1 Mayıs'a!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs'a yönelik yaptığı açıklamada AKP'ye sarı kart çıkartan emekçi sınıfların, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile mücadeleyi yükselteceğini ifade etti.

TKH: Emek, laiklik, bağımsızlık için 1 Mayıs'a!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs yaklaşırken yayımladığı açıklamada “1 Mayıs komiteleri, sermayeye, patronlara, gericilere, işbirlikçilere en güçlü yanıtı 1 Mayıs alanlarında vermek için tüm Türkiye’de örgütleniyor, 1 Mayıs’a dönük hazırlıklarına hız veriyor” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

“1 Mayıs Komiteleri”nde örgütlenelim!

Ülkeyi saran seçim atmosferi sona erdi. İktidar ve muhalefetin bol keseden attığı bir seçim dönemi geride kalırken, emekçilerin geçim derdi sürüyor.

Mutfağa düşen yangın sönmek bilmiyor. Emekçinin iki yakası bir araya gelmezken, iktidar emekçilerle dalga geçiyor. Kendisine gelince itibardan tasarruf olmaz diyen iktidar, konu emekçiler olunca tasarrufu hatırlatıyor.

Bu böyle gitmez, geçim derdi sandıkla bitmez!

Seçimlerde emeklisiyle, emekçisiyle Türkiye işçi sınıfı iktidara bir sarı kart çıkarttı.

Şimdi sarı kartı, kırmızı karta dönüştürme zamanıdır.

Emeğimiz ve geleceğimiz için 1 Mayıs alanlarına!

AKP iktidarının sürdürdüğü işbirlikçi, gerici, emek düşmanı politikalara karşı en büyük yanıtı emekçiler verecek!

Bu yanıtın daha da büyümesi şimdi örgütlenme zamanı. 1 Mayıs komiteleri, sermayeye, patronlara, gericilere, işbirlikçilere en güçlü yanıtı 1 Mayıs alanlarında vermek için tüm Türkiye’de örgütleniyor, 1 Mayıs’a dönük hazırlıklarına hız veriyor.

Gelin, bu 1 Mayıs’ı birlikte örgütleyelim, emekçilerin sesini yükseltelim!

Emek, laiklik ve bağımsızlık için 1 Mayıs’a!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ