TKH: Emekliler bütçeye sığmadı

Türkiye Komünist Hareketi, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan emekli maaşı açıklamasına tepki gösterdi. TKH'den yapılan açıklamada "AKP iktidarı emeklinin cebine ateş düşürmüştür" denildi.

TKH: Emekliler bütçeye sığmadı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklanan emekli maaşı zammına tepki gösterdi.

TKH’den yapılan açıklamada “Bir yandan vergi politikalarıyla emekçileri her geçen gün daha çok yoksullaştıran AKP iktidarı diğer yandan en büyük bütçeyi Diyanet’e aktararak emeklilerle dalga geçmektedir” denildi.

“Barınma ve gıda başta olmak üzere ülkemizde zorunlu ihtiyaçlara dahi ulaşmanın imkansızlaştığı bugünlerde en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak belirlenmesini kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanılan açıklamada “ülkeyi yönetenlerin bu sefalete bizi mahkûm etme hakları yoktur” vurgusu yapıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 24.73 olarak belirlenmişti.

AKP ‘nin son yıllarda getirdiği kök maaş uygulaması nedeniyle 1,7 milyon emekli yurttaş enflasyon oranındaki zamlardan dahi yararlanamayarak 10 Bin liralık maaşa mahkûm olmaya devam etti.

“KÖK MAAŞ SİSTEMİ EMEKLİNİN CEBİNE ATEŞ DÜŞÜRMÜŞTÜR”

Emekli yurttaşların taban aylıklarının bugüne kadar yapılan seyyanen zamlar yoluyla belirlenerek “kök maaş” gibi bir ucube sistemi yaratan AKP iktidarı emeklinin cebine ateş düşürmüştür.

Bugün AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “bütçemizin büyüklüğü belli, 6 Şubat depremine yönelik 1 trilyon 100 milyar TL ayırmış durumdayız.” diye açıklama yaparak hem çadır ve konteynerlarda yaşayan emekçiler hem de emekli yurttaşlar ile dalga geçmektedir.

Bir yandan vergi politikalarıyla emekçileri her geçen gün daha çok yoksullaştıran AKP iktidarı diğer yandan en büyük bütçeyi Diyanet’e aktararak emeklilerle dalga geçmektedir.

“BÜTÇENİN BÜYÜKLÜĞÜNE EMEKLİLER SIĞMAMIŞTIR”

Belli ki bütçenin büyüklüğüne emekliler sığmamıştır!

Barınma ve gıda başta olmak üzere ülkemizde zorunlu ihtiyaçlara dahi ulaşmanın imkansızlaştığı bugünlerde en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak belirlenmesini kabul etmiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin bu sefalete bizi mahkûm etme hakları yoktur.

Türkiye Komünist Hareketi iktidarın yarattığı bu sefalete, yoksulluğa karşı emekliler, işçiler, kadınlar, gençler ile omuz omuza vererek bu sefalet düzenine karşı mücadelede kararlıdır!

Emekliler bu düzene mahkûm değildir!